DÂMBOVIȚA: Concert Past Forward la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

0

Sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 18:00, în grădina Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi va avea loc concertul“Past Forward” inițiat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România cu susținereaConsiliului Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte.

​Concertul, pentru vioară și chitară clasică, va fi susținut de Ladislau Csendes, Costin Soare și Ioan Bănescu.

Cu inspirația spațiilor de patrimoniu din România și în urma experienței ultimelor șase luni, patru compozitori au realizat lucrări noi pentru instrumentele prezentate oferind publicului inedite perspective asupra muzicii de cameră pornind chiar de la motive folclorice și culte, culminând cu dialoguri creative unde interpreții primesc rolul unor personaje legendare. Au compus: Danielle Bees, Daniel Patrick Cohen, Sebastian E. Țună și Toma Verly.

Totodată, programul concertului va pune în oglindăcompoziții care au inovat de-a lungul istoriei alături de lucrări din repertoriul recent. Astfel, conceptul de “Past Forward” este o invitație pentru publicul prezent la concert de a redescoperi sunetul muzicii pentru vioară și chitară într-un context spectaculos. Din program vor mai face parte lucrări de J. Turina și J. H. Roman.​

Intrarea va fi liberă, prin rezervare la adresa [email protected] ​Evenimentul va fi transmis în direct prin platforma: www.EnjoyTV.ro

Past Forward” este un proiect cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

​Parteneri culturali: Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”. Parteneri de mobilitate: Citylink

​Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Cronica Română, Zile și Nopți, Agenția de Carte, Șapte Seri, Munteanu, România Pozitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here