ZILELE CETĂȚII TÂRGOVIȘTE 2019: Mesajul deputatului Claudia Gilia cu ocazia Sărbătorii orașului

0

Deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia a ținut să adreseze un mesaj aniversar tuturor târgoviștenilor. Aceasta a fost prezentă la cea de a-XVIII-a ediție a Salonului Editorial ”Ion Heliade Rădulescu”.

“Cine a vizitat măcar o singură dată municipiul nostru trebuie să se întoarcă cel puțin de 3 ori pentru a-i vedea toate chipurile: Cetatea Feudală, Târgul Post-Voievodal, Urbea Patriarhală și noul oraș. De la prima atestare din 1396 și până astăzi, orașul s-a impus și a rămas în memoria colectivă drept Capitala Țării Românești. Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș sau Matei Basarab sunt domnitorii care și-au pus amprenta peste acest minunat oraș. Să ne gândim doar la Turnul Chindiei care parcă veghează viața noastră de zi cu zi și ne amintește de rădăcinile poporului român. Astăzi, Târgoviștea este un oraș modern, un centru universitar și economic bine definit pe harta Romaniei. Tot mai des poți întâlni pe străzile Târgoviștei studenți, turiști, artiști, profesori sau oameni de afaceri veniți din toate colțurile lumii. Acest lucru ne bucură și ne motivează să contribuim la bunăstarea urbei.

Îi invit pe toți iubitorii de istorie, cultură, sport, tradiții populare și voie bună să ni se alăture zilele acestea la Târgoviște. Sunt câteva zile de sărbătoare pentru orașul nostru, iar oaspeții vor fi tratați cu mult respect și cu siguranță vor afla mai multe dintre secretele Capitalei Țării Românești! La Mulți Ani, Târgoviște!”, spune Claudia Gilia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here