S-AU AFIȘAT REPARTIZĂRILE LA LICEE: Cu ce medii s-a intrat la liceele din Dâmbovița. CN Ienăchiță Văcărescu, liceul cu cele mai mari medii

0

S-au încheiat emoțiile pentru absolvenții de clasa a VIII-a. Vineri, 12 iulie 2019 s-au afișat rezultatele repartizării computerizate la licee, în funcție de medie și opțiuni. Astfel, elevii au aflat astăzi la ce școală vor învăța în următorii 4 ani.

Situația la nivelul județului Dâmbovița este mai bună față de anul trecut. Ultimele medii de admitere sunt mai mari la majoritatea unităților de învățământ.

Cele mai mai medii din județ sunt la Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu. Ultima cea mai mare medie a fost 9.19 la profilul științe ale naturii. Alte medii de admitere au mai fost 8.70 la profilul matematică – informatică, 8.33 la filologie, 8.30 bilingv și 8.21 la științe sociale.

Medii mari au fost fost și la Colegiul Național Constantin Carabella și Constantin Cantacuzino. La primul, s-a intrat cu 8.72 la matematică – informatică și 8.32 la filologie. La ”Liceul Pedagogic” mediile de admitere au fost 8.61 mate – info, 8.23 bilingv engleză, respectiv 8.07 științe ale naturii, față de 5.18 în 2018.

Situații bune au fost și la școlile tehnologice. La Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu, spre exemplu, mediile din acest an au fost mai mari cu peste 2 puncte.

Cele mai mici medii din județ s-au înregistrat la Liceul Tehnologic Cojasca. Acolo ultima medie de admitere a fost 2.15 la profilul mecanică.

Repartizarea s-a făcut în mod descrescător, de la cea mai mare notă la cea mai mică, în funcție de opțiunile pe care fiecare absolvent de clasa a VIII-a și le-a trecut pe fișa de înscriere. Au fost și absolvenți care chiar dacă au avut medii mari au rămas fără un loc în liceu în următorii 4 ani, după prima sesiune, pentru că nu au trecut suficiente opțiuni pe fișa de înscriere. Potrivit Știrilor Pro TV,  2173 de absolvenți de clasa 8-a cu media peste 5 nu au fost repartizați pentru că nu au trecut suficiente opțiuni pe fișa de înscriere, iar liceele pe care ei le-au trecut s-a intrat cu medie mult mai mare.

În total, 4853 de absolvenți de clasa a VIII-a au rămas nerepartizați după prima sesiune. Între 15 și 18 iulie, elevii care au fost repartizați trebuie să-și depună dosarele de înscriere. Următoarea sesiune de admitere va avea loc între 31 iulie și 1 august. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here