DÂMBOVIȚA: Câți dâmbovițeni și-au găsit un job, în urma organizării Bursei generale a locurilor de muncă

0
sursă foto: Adevărul

În data de 20 mai 2022, AJOFM Dâmboviţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa a organizat Bursa generală a locurilor de muncă. Acţiunea s-a desfăşurat în Târgovişte, având ca locaţie Clubul Studenţilor.

În vederea organizării acţiunii, s-a pus accent pe mediatizarea și promovarea evenimentului, prin toate mijloacele avute la dispoziţie.   

Au fost contactaţi angajatorii cu potenţial de ofertă a locurilor de muncă vacante, persoanele în căutare de loc de muncă dar şi alţi actori relevanţi de pe piaţa muncii judeţene şi regionale, cu care AJOFM Dâmboviţa colaborează în mod constant.  

La acest eveniment au participat : membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Dâmbovița, reprezentanţi ai Universităţii Valahia din Târgovişte şi studenţi ai acesteia, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean împreună cu elevi din licee şi şcoli profesionale aflaţi în clasele terminale, reprezentanţi ai DGASPC care au însoţit tinerii instituţionalizaţi aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi reprezentanţi ai Penitenciarelor Găeşti şi I.L. Caragiale.

În cadrul Bursei au fost organizate standuri speciale pentru : Economie socială  ( luna mai este dedicată economiei sociale),  Formare profesională (a oferit consultanţa de specialitate celor interesaţi),  respectiv EURES (medierea locurilor de muncă vacante în Spaţiul European).

Din cei 735  de agenţi economici contactaţi, s-au prezentat la bursă 76, care au pus la dispoziţia celor interesaţi 787 de locuri de muncă vacante. Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, care au participat la eveniment, a fost de 685, din care 311 persoane au fost selectate şi programate la interviuri în vederea angajării.

Domeniile care au oferit cele mai multe locuri de muncă au fost : industria metalurgică, industria prelucrătoare,  construcţii, comerţ, transporturi, hoteluri şi restaurante, fabricarea de aparate şi echipamente electrice, industria alimentară,  industria de apărare, industria textilă, turism, servicii (inclusiv sociale).

                La o lună de la desfăşurarea Bursei, înregistrăm 194 încadrări în muncă, din care:

 –  38 şomeri indemnizaţi;

 – 156 şomeri neindemnizaţi;

                Referitor la nivelul de studii :

– 15 sunt cu studii superioare;

–  85 sunt  cu studii medii;

– 42 sunt cu studii profesionale;

– 52 sunt cu studii generale sau incomplete.

Pe categorii de vârstă : 25 sunt sub 25 ani, 28 au vârsta cuprinsă între 25 şi 35 ani, 51 sunt la categoria 35-45 ani, iar 90 sunt persoane de peste 45 ani.

Angajările s-au realizat preponderent în următoarele ocupaţii: lăcătuş mecanic, sudor, bucătar, montator subansamble, rectificator, montator tâmplărie PVC,  şofer autocamionete-distribuitor, agent vânzări, ospătar, muncitor necalificat în construcţii, agent intervenţie, muncitor necalificat în industria textilă, iar pentru locurile ce necesită studii superioare –inginer IT, inginer autovehicule rutiere, manager calitate, economist, designer grafică, consilier vânzări. 

                 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here