Comunicat de presa
Online school_space for educational innovation.eu
Şcoala Gimnazială „Ion Mares” din Vulcana-Bai lansează proiectul Erasmus+, Online school_ for educational innovation.eu.
Şcoala Gimnazială „Ion Mares” din Vulcana-Bai este beneficiara a multiple proiecte europene, trei proiecte europene numai anul acesta printre care si proiectul din domeniul educaţiei şcolare Erasmus+ Proiecte de parteneriat strategic, Online school_space for educational innovation.eu, aprobat de Agenţia Naţională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale cu numărul de referinta 2021-1-RO01-KA220-SCH-000027729, ce se va desfăşura în perioada 1noiembrie 2021–31octombrie2023.
Scopul proiectului
Proiectul își propune să dezvolte abilitățile participanților de a utiliza tehnologia digitală și media într-un anumit mod, responsabil și eficient. Utilizarea unei tehnologii informaționale și comunicaționale pentru a asigura continuitatea predării online a devenit prioritatea noastră, a tuturor. Predarea online s-a dovedit a fi o sarcină dificilă pentru mulți elevi și profesori care nu au acces la Tehnologia TIC (laptop, tabletă sau acces la internet). Acest fapt a făcut imposibilă trimiterea și primirea instrucțiunilor (fără a vorbi despre organizarea și monitorizarea lecțiilor/evaluarea progresului didactic) pentru o rată substanțială de elevi și profesori. Cele mai afectate sunt familiile cu copii de vârstă școlară, care trăiesc în medii cu conexiune slabă la internet, de exemplu cele din sate, familiile cu studii incomplete și familiile cu venituri reduse.
Rezultate asteptate
– 10 planuri de lecții adaptate predării online (resurse materiale și temporale, metode de lucru, structură pe modelul gândirii critice) pe fiecare nivel/segment educațional – primar-gimnazial-liceu.
– un ghid al resurselor web utilizate în predarea online;
– Intalniri digitale la 1/ clasa cu parintii (intalniri, prelegeri, individuale consultații, diverse activități de formare.);
– 1 ghid de bune practici pentru învățarea online începe în timpul mobilităților și continuă în școli la întoarcerea de la mobilități în intrări locale.
Elevii vor beneficia de resurse de predare bine gândite, calitative și accesibile, precum și de sprijin social și emoțional, cum ar fi încrederea și înțelegerea din partea profesorilor și părinților. Profesorii vor sprijini elevii în formarea, dezvoltarea și aplicarea cunoștințelor, abilităților și atitudinilor și comportamentelor acestora, toate bazate pe valori, cum ar fi cele legate de abilități de viață, comportamente sigure și sănătoase, implicarea și participarea civică. Familiile vor învăța cum să contribuie la procesul de învățare al copiilor lor prin sprijin, încurajare și echipament.
Prin activități și rezultate, acest proiect va ajuta participanții să-și îmbunătățească și să dezvolte competențele digitale, vor învăța să folosească instrumente bazate pe tehnologia informațională și comunicațională pentru a îmbunătăți abilitățile digitale.
Cu consideratie,
Echipa de proiect – Coordonator – prof. Sorina PIRVU/ asistent proiect – prof. Maria Manuela GHEORGHE/Pentru informaţii suplimentare -telefon 0729139568