TÂRGOVIȘTE: Orașul dispune de un amplu program investițional!

0

În cadrul unei conferințe de presă din 12 ianuarie, organizate în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului Târgoviște, primarul Daniel Cristian Stan a discutat aspecte legate de programul investițional al administrației publice locale.

“Bugetul de investiții al municipiului Târgoviște este undeva la 800 de milioane de lei. Este cel mai mare buget de investiții pe care l-a cunoscut administrația locală târgovișteană, din care, mai bine de jumătate, reprezintă fonduri europene nerambursabile, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. (…) Încă de la începutul acestui an, vă pot spune că avem câteva investiții importante, care vor intra foarte rapid în faza de execuție. (…) Am semnat deja contractul de execuție pentru cel mai mare parc de după 1989, lângă Complexul Turistic de Natație din Târgoviște. Este vorba de o investiție pe fonduri europene, de aproximativ 11 milioane de lei, pe o durată de 18 luni, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi, probabil, în următoarele 2-3 săptămâni.” – Daniel Cristian Stan.

În ceea ce privește transportul public în comun, primarul a declarat că s-a finalizat licitația în valoare de 122 de milioane de lei; “vorbim și despre reabilitarea stațiilor de traseu, construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație, ceea ce înseamnă o autogară ultramodernă, plus încă două asemenea autogări – una, pe Bulevardul Unirii, și una, în zona Oțelinox, de natură să răspundă celor mai exigente cerințe”.

“În afara acestui proiect, februarie și martie înseamnă lunile în care vor ajunge toate cele 28 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid. Odată cu aducerea autobuzelor, vor începe să apară și beneficiile programului de investiții pe care îl parcurge administrația locală târgovișteană”, a precizat Daniel Cristian Stan în cadrul conferinței de presă.

În acest moment, în faza de recepție se află Școala nr. 8, una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România, și, tot în această zonă, în microraionul nr.9, a fost finalizată și Creșa nr.8. De asemenea, proiecte în derulare sunt și la Scoala nr.10 și Școala nr.1, Creșa nr.2, Creșa nr.13 și Creșa nr.16. Creșa nr. 13 și Creșa nr.16 se vor finaliza, cel mai probabil, în perioada următoare, respectiv marie-aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here