TÂRGOVIȘTE: Proiectul celui mai mare parc din oraș a intrat în faza de execuție!

0

Primarul Daniel Cristian Stan a declarat, pe pagina sa de Facebook, că a semnat astăzi “contractul de execuție de lucrări aferent proiectului <<Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere>>”.

Acesta a comunicat că, “pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementată o investiție care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete”.

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Totodată, va fi construit și un minipoligon destinat celor mici; copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație. 

Valoarea totală a investiției este de 11.664.120,71 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here