TÂRGOVIȘTE: Au fost plantați primii arbori în cadrul proiectului de amenajare a noului parc din zona UM Gara!

0
Sursă foto: Facebook Daniel Cristian Stan

Pe o suprafață de 16.481 mp, se construiește un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp., ca spatiu verde, presupune construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

Spatiul verde cuprinde zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian a comunicat, pe pagina sa de Facebook, că “se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbusti din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Sistemul automat de irigații este aproape finalizat. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete”.

Valoarea totală a investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, sursa de finanțare este asigurată prin Programul Operational Regional 2014-2020, iar lucrările sr vor finaliza în această toamnă.

Sursă foto: Facebook Daniel Cristian Stan
Sursă foto: Facebook Daniel Cristian Stan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here