DÂMBOVIȚA: A început campania “Luna națională a informării despre efectele activității fizice”

0

Direcţia de Sănătate Publică Dambovița desfășoară, pe perioada lunii septembrie, campania de informare-educare-conștientizare cu tema: ”LUNA NAŢIONALĂ A INFORMĂRII DESPRE EFECTELE ACTIVITĂȚII FIZICE”.

Scopul campaniei este stimularea formării unor  atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos prin adoptarea activității fizice ca parte din viața cotidiană.  Grupul țintă al campaniei din acest an este populația sedentară. Sloganul campaniei este : „Fii activ!”, iar tema campaniei este prevenirea efectelor activității fizice insuficiente asupra persoanelor sedentare.

Pandemia COVID-19 înseamnă creșterea sedentarismului, de aceea este foarte important ca oamenii de toate vârstele să fie cât mai activi. Activitatea fizică regulată poate reduce riscul de boli cardiace, accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip 2 și diverse tipuri de cancer – toate fiind afecțiuni care pot crește sensibilitatea la noul Coronavirus SARS-CoV-2.

Activitatea fizică regulată este o modalitate de a rămâne în contact cu familia și prietenii. De asemenea, reduce riscul de depresie, declinul cognitiv și întârzie apariția demenței.

Campania este finanțată de către Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here