DÂMBOVIȚA: Noi propuneri de proiecte ale Consiliului Județean au fost acceptate la finanțare

0

În această lună, alte trei proiecte vor beneficia de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014 – 2020.

În urma verificării de către reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, au fost declarate conforme, din punct de vedere administrativ, și eligibile următoarele proiecte: „Dezvoltarea infrastructurii de turism prin reabilitarea Taberei Căprioara, comuna Moroeni, Județul Dâmbovița”, „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 , DJ 720C și DJ 720A” și „Dezvoltarea infrastructurii de turism în zona Padina – Peștera”.

În ceea ce privește proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de turism prin reabilitarea Taberei Căprioara, comuna Moroeni, Județul Dâmbovița”, se vor realiza următoarele intervenții: reabilitarea și modernizarea corpului central al Taberei Căprioara și a celor 5 unități de cazare independente, aflate în incintă, amenajarea curții interioare, refacerea sistemului de iluminat, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice; amenajarea parcării, schimbarea acoperișului, realizarea de compartimentări interioare, extinderea zonei terasei și realizarea unui sistem de canalizare. Bugetul estimat al investiției este de 3.570.000 Euro.

În cadrul proiectului ce vizează dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712, DJ 720C și DJ 720A, se intenționează stimularea mobilității locale durabile, rezultat al modernizării infrastructurii județene de transport. Bugetul estimat al investiției este de 53.550.000 Euro.

Cel de-al treilea proiect, de extindere a infrastructurii de turism în zona Padina – Peștera, are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a zonei montane din Județul Dâmbovița, creșterea numărului de utilizatori ai resurselor turistice prin dezvoltarea și promovarea infrastructurii de turism. Bugetul eligibil estimat al investiției este de 17.850.000 Euro.

Trecerea acestor trei noi proiecte în faza următoare de evaluare este o dovadă că administrația județeană dâmbovițeană este implicată în dezvoltarea județului prin realizarea de investiții, menite să crească vizibilitatea și atractivitatea Dâmboviței pe piața investitorilor autohtoni și străini. 

Sursă text: Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here