SITUAȚIA COVID-19 ÎN DÂMBOVIȚA: 88 de cazuri confirmate, 5 decese, 12 persoane vindecate

0

De la începutul pandemiei, în județul Dâmbovița, au fost confirmate 88 de cazuri pozitive. Cele mai multe cazuri, peste 50, sunt înregistrate în Răcari, la Centrul de bătrâni. O bătrână internată acolo a murit în Spitalul Județean, răpusă de noul virus.

Situația DSP Dâmbovița, astăzi, 23.04.2020:

-se află în izolare la domiciliu: 380 persoane asimptomatice
-se află în carantină instituționalizată: 201 persoane
-persoane confirmate cu COVID-19, în total: 88 de cazuri, în evidența DSP existând 87 de cazuri, dintre care 12 persoane vindecate
-număr cadre medicale infectate cu noul coronavirus, conform INSP: 3, dintre care 2 cadre declarate vindecate.
-persoane decedate de la debutul pandemiei: 5

În ultimele 24 de ore, personal din cadrul ISU “Basarab I” Dâmbovița a executat 10 misiuni/acțiuni pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.


Primul deces în centrul de bătrâni din Răcari

Autoritățile au precizat că este vorba despre o femeie de 83 ani, internată în Centrul de bătrâni de la Răcari, infectată zilele trecute.

Face parte din focarul de COVID-19 din Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice. Data internării: 17.04.2020 în Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Data recoltării probelor pentru COVID-19: 15.04.2020. Data confirmării: 16.04.2020. Data decesului: 23.04.2020”, a precizat Prefectura Dâmbovița.

Victima avea comorbidități: HTA, sechele AVC, Boala Parkinson.

Virusul ar fi fost adus în Răcari de un bărbat care lucra în Bucureşti. Soţia sa, îngrijitoare în centru s-a îmbolnăvit şi ea şi l-ar fi răspândit în căminu de bătrâni. Testele au confirmat virusul, până acum, la 32 de bătrâni din totalul de 51.

În Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice sunt 51 de beneficiari şi 49 de persoane angajate.

Persoanele confirmate cu noul coronavirus au fost duse la Târgovişte, în secţia de Boli Infecţioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here