DÂMBOVIȚA: Președintele CJD solicită ajutor din China pentru Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean

0

          Având în vedere evoluția infecției cu COVID-19 și amploarea pe care a luat-o și pe teritoriul României, Alexandru Oprea, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis astăzi, 23 martie 2020, Excelenței Sale Chen Wu, Guvernatorul Regiunii Autonome Guangxi (Republica Populară Chineză), o scrisoare prin care solicită un ajutor umanitar constând în materiale și aparatură medicală, care să vină în sprijinul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

          Apelul umanitar vine în contextul în care, în anul 2016, județul Dâmbovița a încheiat un acord de cooperare cu Regiunea Autonomă Guangxi.

          Demersul întreprins de președintele Consiliului Județean Dâmbovița are în vedere situația previzibilă a extinderii epidemiei de Coronavirus, care reprezintă o amenințare la viața oamenilor, dar și la adresa economiei mondiale.

           Biroul Comunicare, Relații Externe

UPDATE: 16:30

Precizări privind unele informații apărute în spațiul public

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la demersurile inițiate de Consiliul Județean Dâmbovița alături de Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), în vederea achiziționării de materiale și echipamente medicale, necesare dotării Secției de Boli Infecțioase a SJUT, pentru combaterea virusului COVID-19, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, face următoarele precizări:

  1. Încă de la dispunerea de către a autoritățile centrale a măsurilor necesare prevenirii răspândirii infecției cu virusul COVID-19, Consiliul Județean Dâmbovița a respectat toate indicațiile și a acționat în consecință. Astfel, au fost achiziționate, în regim de urgență, toate materialele necesare, care să asigure atât dezinfectarea spațiilor de lucru din cadrul CJD și al instituțiilor subordonate, cât și protecția personalului.
  • În ceea ce privește achizițiile pentru dotarea SJUT, Consiliul Județean Dâmbovița a răspuns, în permanență, nevoilor și solicitărilor venite din partea spitalului. Astfel, în cursul săptămânii trecute, la solicitarea managerului SJUT, am dispus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru achiziționarea necesarului întocmit de unitatea spitalicească în cauză în contextul amintit: monitor funcții vitale (10 buc.), injectomat (15 buc.), aparat ventilație mecanică (3 buc.), videolaringoscop (1 buc.), paturi terapie intensivă (6 buc.)

În prezent, SJUT a demarat achizițiile publice, spitalul urmând a intra în posesia materialelor și echipamentelor imediat ce acestea vor fi livrate de furnizori. O parte dintre materiale au fost deja livrate.

Mai mult decât atât, împreună cu managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu, am făcut apel la toți operatorii economici din județ – să fie alături de spital și să susțină financiar, în eventualitatea în care sunt interesați și au posibilitatea, demersurile inițiate de noi în acest sens. Pe această cale, toată lumea care dorește să contribuie o poate face în contul RO45TREZ27121F370100XXXX.

Am primit sprijin din partea reprezentanților mediului de afaceri, cărora le mulțumesc pentru susținere!

Îl invit, pe această cale, și pe domnul senator Adrian Țuțuianu să se alăture eforturilor noastre, să facă donații pentru SJUT, în măsura resurselor financiare de care dispune, să devină voluntar la Secția de Boli Infecțioase și să nu se mai folosească de o situație de criză mondială pentru a distruge, din rațiuni personale, imaginea instituțiilor statului care încearcă, din răsputeri, să gestioneze, cât mai bine, această problemă.

Președinte,

Alexandru Oprea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here