PSD DÂMBOVIȚA: Proiect de lege pentru suspendarea, până la sfârșitul anului, a plății ratelor la împrumuturi

0

COMUNICAT DE PRESĂ 

 Șomajul tehnic în care ar putea intra 1.000.000 de români nu constituie o problemă pentru guvernul Orban. Faptul că 1.000.000 de români ar putea câștiga cu 25% mai puțin în următoarele luni nu trezește niciun sentiment ministrului Cîțu. Pentru liberalul de la Finanțe, românii sunt, în continuare, doar date statistice într-un calcul care nu are nicio legătură cu grijile și greutățile zilnice ale oamenilor. 

PSD cere suspendarea, până la finalul anului, a plății creditelor bancare și a dobânzilor aferente, pentru firme și populație. Doar așa îi putem ajuta, nu cu jumătăți de măsură, așa cum face guvernul Orban. 

Deja, în Ungaria, o astfel de decizie se aplică. De ce băncile de acolo pot accepta acest lucru, iar în România nu s-ar putea? Este o măsură vitală, curajoasă, propusă de PSD într-un set de proiecte încă de săptămâna trecută. 

Pe de altă parte, nu putem să nu ne aducem aminte, din nou, de domnul Cîțu al Finanțelor și declarația dumnealui potrivit căreia România nu are nevoie de investiții în educație și sănătate. Ce am crezut atunci că a fost o declarație nefericită se pare că este un mod de a gândi al liberalilor.

PNL a alocat astăzi doar 42 de milioane Ministerului Sănătății în plină pandemie de coronavirus, deși, atunci când și-a asumat bugetul de stat pe 2020, a tăiat 3,5 miliarde lei lei (-22%) din bugetul aceluiași minister. Acum ne amăgește că rezolvă lucrurile cu picătura-supliment a celor 42 de milioane anunțată de Orban. 

În aceste condiții, care mai este diferența între cei care încalcă regulile privind carantina și cei care nu alocă bani pentru a stopa răspândirea coronaviruslui?

Președintele PSD Dâmbovița

Deputat Corneliu Ștefan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here