Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prezent la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară

0

Consiliul Judeţean Dâmboviţa (CJD), prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, participă și anul acesta la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară, ce se desfășoară în perioada 20 – 23 februarie 2020, în pavilionul B2 al Romexpo București.

            La această ediție a Târgului de Turism, județul Dâmbovița va fi reprezentat de către CJD și Primăria Municipiului Târgoviște, în cadrul unui stand comun. Obiectivul general al participării la acest târg îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului, prin intermediul promovării la nivel național, a potențialului turistic cultural şi natural local.

La eveniment au fost prezenți: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole,  viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, managerul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, Ovidiu Cîrstina, reprezentanți ai SC Carpatmontana Serv SA, care au intrat în dialog cu vizitatorii standului dâmbovițean.

Standul județului Dâmbovița a fost vizitat și de Nicolae Demetriade, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, dar și de Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, cu care președintele CJD, Alexandru Oprea, a avut discuții despre potențialul turistic al județului Dâmbovița.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a subliniat importanța participării la eveniment, ținând cont de potențialul cultural, istoric și turistic al județului: „Vă mulțumesc pentru faptul că ați acceptat invitația noastră de a vizita standul de promovare al județului Dâmbovița. Consiliul Județean Dâmbovița, alături de Primăria Municipiului Târgoviște, continuă activitățile de promovare a județului și a municipiului și iată că avem și de această dată un stand comun. Suntem prezenți pentru că am considerat că este necesară o promovare susținută a obiectivelor noastre turistice – avem ce oferi celor care doresc să ne viziteze (…). Se vor vedea cu siguranță rezultatele acestor demersuri în creșterea numărului de turiști. Sunt semne bune în ceea ce privește infrastructura turistică, sunt investitori privați care construiesc hoteluri în municipiul Târgoviște. Capacitatea de cazare a orașului este acoperită, lunar, în proporție de până la 100%.”

Monica Ilie, viceprimarul municipiului Târgoviște: „Este firesc să fim prezenți aici, dacă ne gândim la privilegiul pe care orașul Târgoviște l-a avut de-a lungul istoriei și la încărcătura patrimoniului, la remodelarea urbană, aflată în plină desfășurare în municipiu, dacă ne gândim și la nota academică imprimată de Universitatea Valahia; sunt doar câteva motive pentru care municipiul Târgoviște să fie o destinație aleasă nu doar pentru o vizită de o zi. La acestea se adaugă o multitudine de evenimente cultural-artistice care se desfășoară, evenimente sportive de anvergură națională și internațională, care au loc la Complexul Turistic de Natație, una dintre cele mai moderne baze sportive din România. (…) Această promovare turistică nu este una care să se limiteze la un eveniment sau două, este un proces continuu, care necesită resurse financiare, timp, și care trebuie să se desfășoare pe mai multe paliere.”

                        Târgul de Turism al României rămâne unul dintre cele mai prestigioase evenimente, în cadrul căruia se promovează atât agențiile de turism din țară, cât și principalele puncte de atracție din fiecare județ. În cele patru zile de târg, vizitatorii care vor trece pe la stand vor primi materiale promoționale și vor afla informații despre destinațiile de vacanță din județul Dâmbovița, despre atracțiile turistice și posibilitățile de petrecere a timpului liber. Printre obiectivele promovate se numără facilitățile oferite de stațiunea turistică de interes național Padina-Peștera, Complexul Turistic de Natație Târgoviște, Centrul Vechi al orașului reședință de județ, Peștera Ialomiței, Sfinxul, Lacul Bolboci, dar și cele 16 muzee şi case memoriale din cadrul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște (Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei, Muzeul de Artă, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic etc).       

                 

                          Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here