Acțiune în forță a polițiștilor dâmbovițeni. Amenzi de peste 240 de mii de lei și 37 de permise de conducere suspendate.

0

În perioada 8-9 februarie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat, pe raza întregului județ, alături de celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 71 de evenimente, dintre care 54 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 55 de infracţiuni, dintre care 20 contra persoanei și 10 contra patrimoniului.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 828 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 243.816 lei și au confiscat bunuri în cuantum de 1.760 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 37 de permise de conducere și au retras 19 certificate de înmatriculare.

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

În perioada 8-9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au întocmit dosare penale pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, nouă bărbați au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,17 și 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, trei dintre aceștia nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar unul se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

O persoană este cercetată de polițiști după ce a condus un autoturism având dreptul de a conduce suspendat, iar alte trei după ce au fost depistate de polițiști în timp ce conduceau autoturisme, pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, un alt bărbat de 55 de ani ar fi încredința unui tânăr de 19 ani, care nu deține permis de conducere, un autoturism pentru a îl conduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here