TÂRGOVIȘTE: Au debutat lucrările de reabilitare a Parcului Mitropoliei

0
sursă foto: Facebook Cristian Stan / Parcul Mitropoliei Târgoviște

Reprezentanții administrației locale târgoviștene anunță că au debutat lucrările de reabilitare a Parcului Mitropoliei.

”Iată că după lucrările care se realizează în momentul de față la Piața Tricolorului și la Cinematograful Independența, un alt obiectiv de investiții de o importanță foarte mare pentru toți locuitorii municipiului Târgoviște, respectiv Parcul Mitropoliei, intră în reabilitare. Este vorba de un proiect de aproximativ 5,3 milioane de lei, cu o durată de execuție de cel mult 16 luni. Sunt convins că lucrările vor fi finalizate mult mai repede.”

primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan.

În linii mari, investiția presupune restaurarea ruinelor existente, punerea în valoare și protejarea acestora, refacerea turnului principal de acces îm incintă, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei sau amenajarea aleilor de acces.

Totodată, se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent şi la realizarea unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței destinate circulației pietonale: zona alei pietonale, promenadă; zona loc de joacă pentru copii și paviment fără rosturi (zonă pentru role, skateboard);

În același timp, se vor extinde și înfrumuseța zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10m – aliniament), vegetaţie medie (4-6m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (– gazon şi amenajări florale). Vor fi plantați peste 400 de arbori și arbuști. În plus, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate rețelele edilitare și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate si estetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here