TÂRGOVIȘTE: Autoritățile locale sunt pregătite să facă față unor situații de deszăpezire

0

Administrația locală târgovișteană este pregătită să facă față iernii din acest an! Primarul Cristian Stan, alături de sfaff-ul din Primăria Târgoviște au făcut marți dimineață o vizită la Direcția de Salubritate, unde a verificat dacă utilajele sunt pregătite pentru o posibilă intervenție. 

Cele peste 60 de utilaje proprii, stocurile consistente de sare, nisip și carburant, precum și un efectiv de aproximativ 250 de oameni mobilizați vor acționa pe străzile orașului atunci când iarna își va intra în drepturi. Iată declarația edilului Cristian Stan, din conferința de presă de marți:

”(…) Și anul acesta suntem pregătiți, așa cum cred că am fost în fiecare an. Utilajele sunt pregătite de intervenție, până acum nu prea a fost cazul să le folosim. Este vorba de peste 60 de utilaje pe care le avem la dispoziție, numai în proprietatea Direcției de Salubritate, dar la acestea mai adăugăm încă 36 de utilaje care pot fi închiriate și pot fi puse la dispoziția Direcției de Salubritate de către diferiți prestatori. Acestor utilaje li se adaugă și un efectiv de peste 100 de oameni, lucrători de la Direcția de Salubritate, de la ECO-SAL, de la Municipal Construct. De asemenea, mai putem adăuga aici și membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, putem ajunge până la 35-40 de persoane în caz de nevoie și mașina de intervenție de la SVSU, care de asemenea poate fi utilizată în activitatea de deszăpezire. Cu privire la stocurile de materiale, avem stocuri suficiente de sare, nisip, clorură de calciu. Suntem pregătiți și cu carburant astfel încât să putem să facem față în orice moment, oricărei provocări. Există și resursele umane care sunt necesare unei activități care de multe ori se poate dovedi destul de solicitantă, dar cred că suntem în măsură să facem față oricărei provocări. Sperăm să nu fim nevoiți să punem în funcțiune toate utilajele și să folosim toate mijloacele umane și materiale pe acre le avem la dispoziție, dar, repet, suntem pregătiți. Lângă mine este Dănuț Badea, directorul Direcției de Salubritate, care în fiecare an coordonează în mod nemijlocit această activitate, când este cazul avem ședințe și la ora 5 dimineața și cred că și în acest an vom fi gata să răspundem oricăror solicitări. Va fi public și numărul de telefon unde se poate solicita intervenția mijloacelor și utilajelor de deszăpezire și vom fi pregătiți pentru orice fel de intervenție. Aș mai adăuga că s-au achiziționat anul acesta și utilaje speciale pentru împrăștierea materialului antiderapant pe trotuare, care se adaugă flotei de utilaje pe care noi o avem la dispoziție, autogreder, sărărițe cu lamă, cisterne încărcătoare, basculante și așa mai departe, toate acestea pregătite pentru intervenție”, a fost declarația primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

sursă foto: dambovita24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here