TÂRGOVIȘTE: Din primăvară, târgoviștenii se vor putea bucura de condiții excelente de transport în comun

0

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a anunțat pe pagina sa de Facebook că finanțarea europeană pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public din municipiul Târgoviște a intrat în etapa finală!

(…) Administratia locala targovisteana a finalizat licitatia de achizitie a celor 28 de autobuze, reprezentand prima etapa a procesului de modernizare a transportului public local din orasul nostru. Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezinta noul vehicul care, incepand de anul viitor, va oferi targovistenilor conditii excelente de transport (…)”, spune edilul.

Proiectul, care este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, are o valoare de peste 25 de milioane de euro și are în vedere modernizarea fundamentală a transportului public în comun târgoviștean, nu numai prin achiziționarea de vehicule ecologice, dar și prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Târgoviște.

Concret, vor fi achizitionate autobuzele amintite, vor fi realizate 28 de statii de calatori de traseu, 3 statii de capat de traseu, un depou pe strada Calea Ialomitei si vor fi reabilitate strazi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Batran si Regele Carol, strazile Lt. Stancu Ion, Garii, precum si pasajul peste calea ferata pe DN 72).  Toate statiile si mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri in tehnologie LED, va fi implementat in plus si un sistem de management flota, cu aplicatii multiple. Cele 3 statii de capat de traseu vor fi prevazute cu sala de asteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilitati, o camera mama si copilul, sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilitati. In afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local il va oferi targovistenilor, costurile de operare vor scadea la 1/3 din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse.”, a mai scris Cristian Stan.

Semnarea efectivă contractului de finanțare se va realiza până la sfârșitul acestui an, iar primul lot de autobuze va intra în dotarea administrației locale în primăvara anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here