TÂRGOVIȘTE: Lucrările de modernizare și reabilitare au fost finalizate la Grădinița nr. 15! Iată cum arată acum investiția

0

Proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr.15 din Târgovişte, jud. Dâmboviţa”, a fost finalizat, cu 2 luni mai devreme! Practic, Grădinița Nr. 15 și-a redeschis porțile pentru micuții preșcolari, care își vor desfășura acum activitatea într-un sediu modern și ultradotat. Acesta este primul  proiect finalizat, din cele 11 aflate în derulare în Târgoviște, care vizează modernizarea și reabilitarea unităților de învățământ. 

Investiția a presupus izolarea termică integrală a imobilului și înlocuirea tâmplăriei existente, înlocuirea pardoselilor existente cu placi ceramice antiderapante și parchet stratificat de trafic intens (in salile de clasa). Placarea zonei de subsol cu placi ceramice antiderapante, montarea scării exterioare de evacuare și închiderea golurilor aflate la o distanță mai mică de 3 m de aceasta cu zidărie din cărămidă de sticlă, modernizarea instalației de încălzire; înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele LED; montarea de sisteme de supraveghere; asigurarea dotărilor necesare unei instituții de învățământ preșcolar. 

(…) Lucrările de aici au fost finalizate cu două luni în avans fața de termenul contractual. (…)Un program similar avem și la Grădinița Nr.13, unde în câteva zile, se vor finaliza lucrările. Vreau să mulțumesc doamnei director Oana Boroș pentru modul în care a gestionat situația, pentru ca pe toată perioada proiectului cei mici au fost relocați, dar și părinților care au înțeles că este nevoie de un mic sacrificiu, un efort. Cred că rezultatul este unul care merită și cred că putem spune că am urcat prima treaptă în programul de reabilitare a infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște, un program fără precedent”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Potrivit edilului, valoarea contractului a fost de 3.594.914,93 lei, iar finanțarea lucrărilor a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. La inaugurarea grădiniței au mai fost prezenți reprezentanți ai administrației publice locale, ai Arhiepiscopiei Târgoviște, dar și reprezentanții unității de învățământ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here