TÂRGOVIȘTE: Orașul se dezvoltă și cu ajutorul fondurilor europene! Mai multe proiecte sunt în proces de implementare

0

Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) a găzduit, astăzi, 19 noiembrie 2019, seminarul de informare, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, privind promovarea oportunităților de finanțare existente în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 (Regio).

Alături de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de președintele Alexandru Oprea și vicepreședintele Alin Manole, la întâlnire au mai participat: primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, ai Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească”, ai Școlii Speciale Târgoviște si direcțiilor de specialitate din cadrul CJD, dar și ai altor instituții implicate în derularea proiectelor europene.

Cristian Stan a făcut un bilanț succint al investițiilor cu fonduri europene și care se află la momentul actual în diverse stadii de implementare sau pentru care se așteaptă semnarea contractelor de finanțare. Este vorba despre investiții în infrastructura educațională, a căror valoare totală depășește 40 de milioane de lei, respectiv reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor „Matei Basarab” și „Mihai Viteazul”, a celei mai mari grădinițe din municipiu, Grădinița Nr. 8 „Rază de Soare”, dar și construirea unui nou parc în zona Unității Militare de la gară.

„Pentru noi, ca administrație locală a unui municipiu cum este Târgoviștea, este foarte importantă sursa de finanțare de care discutăm acum, care asigură o parte importantă din bugetul pentru investiții. (…) În acest moment, deja avem depuse zece cereri de finanțare, fără a discuta de Centura Municipiului Târgoviște, din care sunt semnate 4 contracte de finanțare, iar toate aceste proiecte sunt în faza de execuție.”

În încheierea întâlnirii, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a concluzionat:

„Este o întâlnire care a mai avut loc în alte trei județe din regiune. În ceea ce ne privește, UAT-urile din județul Dâmbovița, acestea ocupă un loc fruntaș, în ceea ce privește scrierea și accesarea acestor proiecte (…) Cred că este onorantă poziția ocupată de județul Dâmbovița, referitor la atragerea fondurilor europene. Sunt remarcabile eforturile făcute de colegii mei din administrația locală. După cum s-a discutat și astăzi, aici, există o procedură greoaie birocratică (…) această perioadă de implementare de multe ori durează, sperăm într-o simplificare a legislației, o procedură mai suplă în ceea ce privește achizițiile publice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here