TÂRGOVIȘTE: A început programul de colectare selectivă a deșeurilor! Mai multe containere speciale vor fi instalate în oraș

0

Administrația locală a anunțat că în Târgoviște s-a lansat programul de colectare selectiva generala a deșeurilor, la nivelul municipiului. Fiecare punct de pre-colectare din oraș va fi dotat cu un container de culoare verde, iar pe acesta va fi aplicat câte un autocolant care cuprinde un ghid de colectare selectiva, container în care vor trebui puse deșeurile reciclabile, respectiv hârtie, metal, plastic și sticla. Aceste deșeuri vor fi ridicate și transportate separat, potrivit primarului Cristian Daniel Stan. 

În această locație, în cartierul „Matei Basarab”, începem ceea ce înseamnă colectare selectivă a deșeurilor la nivelul municipiului. Este pentru prima dată când, pe scară largă, se oferă această posibilitate. Mai concret, va fi pus un recipient verde care va permite ca ceea ce înseamnă plastic, hârtie, metal sau sticlă, cele patru categorii de deșeuri care trebuie colectate selectiv, să fie depuse exclusiv în aceste recipiente care vor fi luate cu mașini separate și asta înseamnă că deșeurile pot fi reciclate și valorificate. (…) Până la sfârșitul anului 2020 există obligația legală de a avea 50% din ceea ce înseamnă deșeu colectat selectiv pe cele patru fracții specificate anterior. De asemenea, după 30 iunie 2019 există și obligația ca tarifele, taxele pentru acest serviciu să fie determinate în funcție de cantitatea de deșeu care este produsă. Vorbim aici de volum, de cantitatea de deșeu care poate fi reciclată, astfel încât cei care colectează selectiv să plătească o taxă mai mică de salubrizare. (…) Așadar, începând de astăzi și continuând în zilele viitoare, în tot municipiul Târgoviște, la toate aceste puncte de precolectare vor fi puse asemenea containere. Îi rog pe cetățeni să facă un efort, cu toții să facem, să utilizăm aceste containere pentru cele patru tipuri de deșeuri hârtie, plastic, sticlă și metal. Este o activitate care implică puțină atenție, implică o anumită modalitate de tratare a deșeului menajer pentru că dacă acestea vin în contact cu fracția umedă se contaminează.”, a declarat Cristian Stan, în cadrul conferinței de presă susținută în cartierul Matei Basarab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here