PSD DÂMBOVIȚA: ”Moțiunea de cenzură nu va trece!”

0

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Am văzut săptămâna aceasta, după mai bine de o lună de chin cu strângerea semnăturilor, cum opoziția a depus și a citit textul moțiunii de strânsură în Parlament.

Toți oamenii care știu politică au catalogat-o drept cel mai slab și rușinos document din câte au fost depuse în Parlament în istoria instituției.

Au citit un text foarte slab, care nu conține niciun argument solid și este lipsit de cifre concrete și de substanță. Textul moțiunii conține doar acuzații și este unul pur politic, total lipsit de responsabilitate față de cetățeni.

S-a văzut și susținerea reală față de conținutul acestei moțiuni. La momentul citirii, în sală au fost prezenți 128 de parlamentari, din 465.

Dar tot acest simulacru electoral se lovește de realitate, iar realitatea bate moțiunea!

Românii au nevoie de pensii, salarii, condiții bune de trai. Au nevoie să se poată dezvolta în țara lor, să crească mici și mari afaceri, să ajute la creșterea nivelului de trai.

Moțiunea nu ține nici de cald, nici de foame. Singura preocupare a partidelor de Opoziție este să dărâme și să critice. Este prea puțin pentru o alternativă reală la guvernare.

Românii ar trebui să știe adevăratul plan al opoziției dacă moțiunea ar trece. Ei au ales să nu vorbească public despre asta, au ales să le ascundă românilor planul pe care l-au gândit. Nu-i nimic, vă vom explica noi ce au de gând să facă.

Una dintre primele categorii afectate vor fi pensionarii. Cei din opoziție vor să oprească majorările și chiar să taie pensiile, pentru că nu-i interesează de soarta celor în vârstă și pentru că nu știu cum să crească veniturile românilor.

Putem înțelege ușor de ce acești politicieni îi urăsc pe pensionari. Pentru că nu votează cu ei. Sub guvernarea PSD, pensiile au înregistrat cele mai mari creșteri din ultimii ani. Ne-am asumat creșterea în continuare a pensiilor de la 1 septembrie 2020 și 2021 pentru toți seniorii României. ȘI le-am cerut și lor să ne angajăm cu toții că nu se mai taie pensii și salarii pe o lungă perioadă de timp. Au refuzat isteric.

O altă categorie aflată pe lista lor neagră o reprezintă angajații din sistemul bugetar. Este vorba de personal medical, angajații din învățământ, polițiști, pompieri, angajați ISU, sau funcționari din administrație, toți cei care primesc salarii de la buget. Ei îi disprețuiesc pe toți! Pe unii vor să îi concedieze, iar pentru restul vor să taie salariile, să le ia toate bonusurile pe care în mod corect le câștigă astăzi. Ei consideră că bugetarii sunt ”praf” la locul de muncă și îi amenință cu dosare la DNA.

PSD, în schimb, respectă aceste categorii profesionale și consideră că ele sunt fundamentale pentru societatea noastră. Tocmai de aceea în ultimi ani, salariile au crescut și angajații din sistemul public și-au recăpătat demnitatea. În continuare, garantăm creșterea salariilor de la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021 și asigurăm acordarea de vouchere și alte bonusuri pentru bugetari. Am dat deja legi pentru aceasta dar ei vor să dărâme guvernul tocmai pentru a opri aceste creșteri.

Poarte vă întrebați de ce fac aceste lucruri, pentru că pare absurd:

  1. Se răzbună pe cei care nu țin cu ei și vor să regândească bugetul cu recompense doar pentru publicul lor restrâns.
  2. Dreapta e slabă la guvernare, a avut mereu și are și acum slabi manageri. A venit în 1996-2000 cu 15.000 de specialiști și a distrus economia. Apoi a venit în 2004-2012 și au tăiat pensii, salarii și au făcut concedieri. Acum vor să vină iar să distrugă ceea ce guvernările profesioniste ale PSD au acumulat la buget și au distribuit corect fiecărui român.

Nici mediul privat nu va scăpa de măsurile de austeritate pregătite de PNL și sateliții săi. Ei vor ca mediul de afaceri să fie slab și împovărat de taxe și impozite. Au pus gând rău celor mai inteligente minți și companii, cum ar fi cele din industria IT. Astăzi industria românească IT e apreciată în toată lumea. Ei vor să o distrugă. Mai mult, opoziția consideră că sprijinul pentru tinerii manageri este o pierdere de timp și bani, deci Programul de sprijin pentru tinerii antreprenori trebuie să fie oprit.

Noi am demonstrat că vrem ca mediul de afaceri din România să fie unul performant. Stimulăm firmele să genereze profit și creștere economică și să fie creative. De aceea am sprijinit și vom veni cu mai multe stimulente pentru industria IT. Iar în privința tinerilor antreprenori, le susținem inițiativele prin Programul Start-UP Nation, pe care îl vom continua. Alocăm câte 200.000 de lei pentru 10.000 de noi afaceri, în fiecare an.

Vă asigur că moțiunea de cenzură este un demers sortit eșecului, la fel ca toate moțiunile depuse de opoziție împotriva Guvernului Dăncilă. În ciuda manipulărilor lansate de autori, sprijinul de care se bucură susținătorii acesteia este mult mai redus.

Știm cu toții că semnăturile pentru moțiune nu înseamnă voturi. Au mai fost moțiuni care au strâns mai puține voturi decât semnături. Mulți dintre parlamentarii Opoziției, au semnat documentul dar nu vor vota sau vor absenta de la vot, pentru că sunt conștienți că România nu are nevoie de instabilitate politică.

Am văzut cu toții dublul limbaj pe care opoziția îl practică în acest simulacru. Au declarat că vor răsturnarea Guvernului cât mai repede, dar când s-a stabilit ca votul să aibă loc sâmbătă, s-au opus. Tot ei au amânat votul pentru săptămâna viitoare. Opoziția și-a amânat propria moțiune, pentru că nu se puteau mobiliza, în ciuda tuturor declarațiilor.

Politicienii din opoziție vor sâmbete lucrătoare doar pentru popor, nu și pentru ei. Dacă nu au avut capacitatea să se mobilizeze nici pentru atât, cum se vor mobiliza oare pentru a vota moțiunea sau pentru a asigura guvernarea țării?

Săptămâna viitoare, joi, PSD își va demonstra majoritatea la votul asupra moțiunii. Aceasta va pica cu siguranță și vom termina cu acest blocaj instituțional pus la cale de echipa de campanie a președintelui Iohannis și girat de partidele din opoziție.

Organizația PSD Dâmbovița are 5 parlamentari. Am discutat cu fiecare în parte și toți vor vota împotriva moțiunii de cenzură. Acesta este mandatul pe care îl au din partea noastră și suntem siguri că la fel vor proceda toate organizațiile județene ale PSD. Moțiunea NU VA TRECE!

Însă, independent de bătălia din Parlament, de zilele acestea, noi aici în teritoriu, continuăm să luptăm pentru fiecare român. De aceea, continuăm să semnăm Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor cu fiecare cetățean din comunitatea noastră.

Vom crește această presiune pentru ca întreaga clasă politică să fie obligată să schimbe modul de a conduce țara. PSD împreună cu toți românii va eradica boala unor politicieni de a regândi bugetul statului prin tăieri de salarii și pensii și prin concedieri. Cine nu știe să fie manager bun de țară, să genereze bunăstare pentru toți nu are voie să preia răspunderea de a gestiona și distribui banii cetățenilor și ai comunităților.

Am spus-o, și o voi repeta ori de câte ori va fi nevoie: această moțiune nu va trece, ea este sortită eșecului. Doamna Viorica Dăncilă va pleca din funcția de prim-ministru doar după data de 24 noiembrie, în momentul în care o va prelua pe cea de Președinte al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here