Deputatul PSD Corneliu Ștefan și-a prezentat raportul de activitate din sesiunea parlamentară ianuarie – iunie 2019

0

Așa cum a obișnuit, la finalul fiecărei sesiuni parlamentare, deputatul Partidului Social Democrat Dâmbovița, Corneliu Ștefan a ieșit în fața jurnaliștilor pentru a prezenta raportul de activitate parlamentară din perioada ianuarie – iunie 2019. În acest fel, parlamentarul își dorește să îi informeze cât mai corect pe cei care i-au acordat votul de încredere în anul 2016, cu privire la activitatea pe care a desfășurat-o.

Am avut 45 de propuneri legislative, din care 14 au devenit legi, promulgate de președintele României. Cele mai importante măsuri care au fost votate în Plenul Parlamentului sunt următoarele: modificarea codului electoral pentru a da posibilitatea românilor din străinătate să voteze decent, eliminarea impozitului pe terenul agricol lucrat și pe utilajele agricole, legea salarizării unitare, majorarea salariului minim brut, stabilirea unui salariu minim pe economie în domeniul construcțiilor, legea pensiilor, majorarea alocațiilor pentru copii, ajutorul de minimis pentru dotarea comunelor cu ambulanțe, adoptarea noului cod administrativ, noua lege a adopțiilor, reducerea TVA-ului de la 9% la 5% pentru produsele tradiționale, adoptarea programului de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneoclimaterice și balneare; plafonarea tarifelor la energie electrică pentru consumatorii casnici; creșterea de două ori a fondului de burse pentru studenți, de la 83 lei la 201 lei alocare per student; tichetele de vacanță, care continuă și în 2019 și în 2020; stimularea angajării persoanelor cu dizabilități, sprijin de 5000 de euro pe persoană pentru cel puțin 5000 de beneficiari la nivelul României. Acestea au fost câteva dintre cele mai importante măsuri care au fost adoptate în Parlamentul României și care au fost asumate de Partidul Social Democrat prin Programul de Guvernare.”, spune debutatul.

Corneliu Ștefan spune că va continua să fie alături de cetățeni, chiar și pe timpul vacanței parlamentare. Acesta promite că va organiza deplasări în teren, dar și că va continua să organizeze audiențe la cele două cabinete din Pucioasa și Fieni.

În teritoriu, am participat la toate întâlnirile cu cetățenii dâmbovițeni în cele 6 luni din 2019. Am fost absolut în toate localitățile și aș vrea să vă spun că și în această vacanță parlamentară voi continua întâlnirile cu cetățenii, alături de colegii mei parlamentari, dar și de cei din administrațiile locale. Un alt punct forte a fost acela că am ținut audiențe în cele două centre zonale, la Pucioasa și la Finei, unde am cabinetele parlamentare și voi continua aceste audiențe, chiar începând de marți.”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here