BAC 2019: 59,12% procentul de promovare în Dâmbovița. O singură medie de 10, un liceu cu 0 elevi promovați

0

Județul Dâmbovița se află sub media națională în ceea ce privește promovarea examenului de Bacalaureat. Procentul de promovabilitate în județul nostru este de 59,12%, cu 6 procente mai mic decât anul trecut, când după contestații 65,59% dintre elevi au reușit să treacă de examenul maturității.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct, prof. Cristina Stroe, 3198 de elevi s-au înscris la bacalaureatul de anul acesta. Dintre aceștia, 3009 s-au prezentat la probe, iar 1779 (59,12%) au promovat examenul.

După afișarea primelor rezultate, în Dâmbovița, o singură elevă a reușit să obțină media generală 10. Este vorba despre Ramona Stoica, absolventă a Colegiului Național Ienăchiță Văcărescu. Alți 9 elevi au media peste 9.90, de aceea este posibil ca la afișarea contestațiilor să mai apară și alte medii de 10.

La noi în județ, niciun liceu nu a reușit să obțină 100% promovabilitate. La polul opus, o singură unitate de învățământ nu are niciun candidat care să fi reușit să promoveze examenul. Este vorba despre Liceul Tehnologic Voiești.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu, Colegiul Național Constantin Cantacuzino, Colegiul Național Constantin Carabella, Liceul de Arte Bălașa Doamnă și Colegiul Național Nicolae Titulescu din Pucioasa.

Rezultatele la contestații vor fi afișate pe 13 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here