METEO: Meteorologii au emis o nouă avertizare COD GALBEN de ploi. Un ciclon mediteranean se află deasupra țării noastre

0

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti dimineata, o informare de vreme rea valabila pentru toata tara si un cod galben de ploi pentru mai multe judete.Informarea meteorologica intra in vigoare marti la ora 15:00 si expira vineri la ora 10:00.

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Meteorologii anunta averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp si izolat 40 l/mp.

 

În săptămâna 20.05.2019 – 27.05.2019, temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în nordul şi nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

În săptămâna 27.05.2019 – 03.06.2019, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în sud-vestul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Redactor: Ariana Ravasz

 

sursă: ziare.com, b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here