DÂMBOVIȚA: În 2019, peste 1200 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

0

În primele 2 luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Dâmbovița au fost încadrate în muncă 1205 persoane, dintre care 571 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 517 au peste 45 de ani, 276 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 197 au între 25 și 35 de ani, iar 215 sunt tineri sub 25 de ani ( 194 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 334 provin din mediul urban, iar 871 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii medii (451), urmate de cele cu studii profesionale ( 233). Numărul celor cu studii universitare este de 109, iar cei cu studii elementare sunt în număr de 412.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 759 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 2 luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3194 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița, puteți accesa www.anofm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here