STATISTICĂ: Pietonii, principala cauză generatoare de accidente! Aproape 100 de accidente au avut loc în Dâmbovița, în primele două luni ale anului

0

 

În perioada ianuarie-februarie 2019, pe raza județului Dâmbovița au fost înregistrate 18 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a altor 15 și vătămarea corporală ușoară a 9 persoane. De asemenea, s-au înregistrat și 59 de evenimente rutiere ușoare, în urma cărora 77 de persoane au fost rănite ușor.

La nivelul județului Dâmbovița, principalele două cauze generatoare de accidente rutiere grave (55,5%) sunt indisciplina pietonală (7 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 2 persoane, rănirea gravă a altor 5 și vătămarea corporală ușoară a alteia) și viteza (3 accidente rutiere grave, soldate cu 3 răniți grav și 1 rănit ușor).

Pe drumurile naționale ce tranzitează județul s-au înregistrat 24 accidente de circulație, dintre care 6 au fost grave, iar pe cele județene, 21, dintre care 5 grave.

Astfel, pe DN 71, pe tronsonul Bâldana-Târgoviște s-au înregistrat 3 accidente de circulație, iar pe sectorul Târgoviște-Cota 1000, alte 5. Pe DN 72, pe sectorul Găești-Târgoviște s-au produs 2 accidente rutiere. Pe DN 7, pe raza localităților Lungulețu-Titu-Produlești s-au înregistrat 4 evenimente rutiere, iar în Tărtășești, 3. Pe DN 1A, pe tronsonul Crevedia-Cornești a avut loc un accident de circulație. Pe drumurile comunale s-au înregistrat 8 evenimente rutiere negative, dintre care 3 au fost grave, pe străzile din mediul urban, 20 (3 grave, 17 ușoare), iar pe cele din rural, 3 (1 grave).

În zilele de vineri, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, respectiv 16 (20.77% din total), dintre care 3 au fost grave. În zilele de luni,  s-au produs câte 13 evenimente rutiere, joia, câte 12, iar sâmbăta, câte 11.

Conform statisticilor, în intervalul orar 14:00-15:00, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, 10, acest interval însumând 12.98 % din total. Persoanele predispuse a fi implicate în evenimente rutiere negative sunt cele cu vârsta cuprinsă între 46 și 60 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here