DÂMBOVIȚA: Peste 4 mii de locuri aprobate pentru clasa pregătitoare! Câte au fost ocupate

0

 

Ca urmare a cifrelor propuse de unitățile de învățământ, pentru anul școlar 2019-2020 la nivelul județului Dâmbovița s-au aprobat 4.339 de locuri în clasa pregătitoare. În acest moment, situația se prezintă în felul următor:

  • Au fost înregistrate 3.697 de solicitări, pentru prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, în creștere comparativ cu nivelul înscrierilor din anul școlar trecut.
  • Două unități de învățământ au solicitat încă o clasă, față de numărul aprobat inițial: Școala Gimnazială ”Coresi” (de la 3 la 4 clase) și Școala Gimnazială ”Pictor Nicolae Grigorescu” Titu (de la 2 la 3 clase).
  • De asemenea, mai multe conduceri de școli au solicitat suplimentarea numărului de locuri în clasele pregătitoare: Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino”, Școala Gimnazială ”Vasile Cârlova”, Școala Gimnazială ”Paul Bănică” – step by step, Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” – step by step.
  • La polul opus, există trei școli în care numărul elevilor înscriși este mai mic decât numărul de locuri aprobat: Școala Gimnazială Nr. 2 Moreni, Școala Gimnazială Valea Voievozilor, Școala Gimnazială Suduleni Voinești.

Rezultatele vor fi afișate pe 29 martie 2019, iar în perioada 2-8 aprilie 2019 se va organiza cea de-a doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare.

Prof. Gabriela Istrate

Inspector Școlar General Adjunct

ISJ Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here