LICEUL TEHNOLOGIC ”CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” implicat în mai multe proiecte europene

0

 

În perioada 2-8 Decembrie 2018 s-a desfășurat prima Mobilitate Internațională pe termen scurt a elevilor și profesorilor de la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu” Târgoviște, în cadrul proiectului Erasmus cu titlul: „ Fii activ! Promovarea TIC în metodologia Flipped Classroom” (clasa răsturnată) – Be active! Promoting ICT in Flipped Classroom methodology, Nr. de înregistrare: 2018-1-IT02-KA229-048508_2, finanţat de UE, prin PROGRAMUL ERASMUS+,  Actiunea cheie KA2, la San Pietro in Cariano, Verona, Italia.

Scopul proiectului este de a încuraja elevii și profesorii să utilizeze TIC eficient și adecvat în procesul de învățare și predare.

OBIECTIVE:

Pentru profesori:

  • dobândirea de cunoștințe și experiență în utilizarea unei noi metode de predare (clasă flipped);
  • dobândirea încrederii în sine și învățarea utilizării diferitelor tehnologii informatice (TIC) în diferitele discipline (aplicații, roboți, platforme educaționale);
  • obținerea experienței utilizării pozitive a TIC în procesul de învățare;
  • planificarea unor noi unități didactice;
  • îmbunătățirea limbii engleze.

Pentru elevi:

  • obținerea experienței utilizării pozitive a TIC în procesul de învățare;
  • dezvoltarea abilităților antreprenoriale, cum ar fi: dezvoltarea de noi idei creative, capacitatea de a implica alte persoane în activități, la planificarea și desfășurarea unui eveniment;
  • îmbunătățirea limbii engleze.

Scopul mobilității este de a câștiga: experiență într-o dimensiune interculturală a autonomiei și autopromovării, experiență școlară într-o altă organizație, cunoașterea unui context socio-cultural diferit de cel propriu și să observe asemănările și deosebirile.

La prima mobilitate internațională au fost selectate să participe, în urma unor criterii bine gândite din cadrul unei proceduri, 3 cadre didactice (prof. Coman Carmen Lavinia – coordonator de proiect; prof. Roșoiu Georgeta Anița, prof. Radu Andra) și 5 elevi (Nițoi  L.N. Andrei Sebastian – clasa a XII-a A, Onicescu V. Cosmin Alexandru – clasa a-X-a S, Popescu G. Cosmin Ionuț – clasa a-XII-a M, Puică M.E. Andra Ramona – clasa a -XII-a S, Trepăduș F. Loredana Mihaela) .

Dintre activitățile desfășurate  amintesc: workshop-uri pentru programarea roboților mBot, atât pentru profesori, cât și pentru elevi, vizitarea Institutului de Stat al Învățământului Superior ”L. Calabrese – P. Levi„ , vizitarea Primăriei din San Pietro in Cariano, vizitarea diverselor atracții turistice ale Italiei: Veneția, Lacul Garda, Verona, în scopul pregătirii culturale, prezentarea logo-ului fiecărei școli – România, Italia, Spania și Ungaria, alegerea Logo-ului proiectului, din cele prezentate, și anume Logo-ul Italiei a fost cel mai dorit,  ca fiind potrivit pentru a reprezenta proiectul, care are o durată de 27 de luni.

De menționat faptul că elevii români au fost găzduiți de familiile elevilor din Italia care participă la proiect. Aceștia s-au simțit apreciați, au relaționat bine cu familiile și elevii italieni și mențin legătura și pe mai departe. A fost o experiență de neuitat pentru ei și așteaptă cu nerăbdare să se revadă cu ei și la noi în țară, în luna Octombrie 2019.

Această minunată experiență și-a atins scopul și recomand cu căldură tuturor cadrelor didactice și elevilor să meargă în mobilități internaționale, cu siguranță vor fi încântați de ceea ce vor experimenta.

Conținutul acestui buletin reprezintă responsabilitatea exclusivă  a autorilor, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației a fost folosit.

Coordonator de proiect,

Carmen Coman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here