ȘCOALA ”DARIANA”, PRIMA ȘCOALĂ PRIVATĂ DIN TÂRGOVIȘTE

0

 

Școala ”Dariana” este prima Școală privată primară deschisă la Târgoviște, gândită după modelul școlilor private europene și americane. Fondatoarea ei – Daria Istrate, provine dintr-o familie de dascăli cu experiență îndelungată în managementul educațional dâmbovițean.  Daria este absolventă de Harvard și Sorbona și a trăit timp de aproape 10 ani la Paris și în SUA. După ce a observat cu atenție modelul occidental de predare și învățare, Daria s-a decis să deschidă școala Dariana în orașul natal, Târgoviște. Prin această școală, ea își dorește să ajute viitoarele generații de copii printr-o educație de top, bazată pe metode creative, participative și de lucru în echipă.

Începând cu 11 februarie 2019 și până la finalul lunii iunie 2019, Școala Dariana organizează la Târgoviște un program after-school unic în județ care se adresează copiilor din Clasa Pregătitoare până la Clasa a IV-a. Programul cuprinde masa de prânz, supravegherea temelor copiilor și cursuri de dezvoltare personală care includ cluburi de activități inedite, de la robotică, dansuri, teatru până la nutriție și pian.

Supravegherea temelor copiilor se va face sub îndrumarea unei învățătoare cu rezultate remarcabile și o înclinație aparte către îndrumarea copiilor. Urmărim cu mare atenție calitatea informațiilor și a deprinderilor achiziționate și formate de copii la clasă. În funcție de nivelul constatat, lucrăm diferențiat, de multe ori cu fiecare copil care are nevoie de sprijin, recuperare sau tratare accelerată. Comunicăm permanent cu familiile despre nivelul real al copilului și ce măsuri trebuie luate pentru anumite probleme, sau, dimpotrivă, pentru creșterea calității stimulilor pe un anumit domeniu.

Cluburile de activități intensive vor fi predate de profesori de specialitate. Fiecare săptămână va fi plină de activități variate și inedite, iar fiecare zi a săptămânii va reprezenta o oportunitate de învățare prin îmbinarea activităților prin cluburi artistice, sportive și științifice. În felul acesta, am gândit integrarea copiilor în activități pe ateliere intensive, cu un puternic caracter motivațional, pentru dezvoltarea gândirii logice, a atenției, a participării active și a gestionării timpului. Atelierele au caracter permanent, intensiv și experimental, cu foarte mare putere transformatoare în dezvoltarea academică și emoțională a copiilor. Ele se derulează în fiecare zi, de luni până vineri. Pentru fiecare din aceste cluburi/săli avem un sistem de ”roluri” pe care le primesc copiii ca să își satisfacă nevoie de creștere și bucuria de a participa la activități extrașcolare cu o miză anume, cu ținte bine definite și legate de interesele lor.

Scoala Dariana – Program after-school ilustrativ

Ore LUNI MARȚI MIERCURI JOI VINERI
12-13 Primire copii si masa de pranz Primire copii si masa de pranz Primire copii si masa de pranz Primire copii si masa de pranz Primire copii si masa de pranz
13-14.30 Supravegherea temelor Supravegherea temelor Supravegherea temelor Supravegherea temelor Supravegherea temelor
14.30-15 Dezvoltare personala (include gustare) Dezvoltare personala (include gustare) Dezvoltare personala (include gustare) Dezvoltare personala (include gustare) Dezvoltare personala (include gustare)
15-17 Cluburi:

1. Citit si scriere creativa

2. Dans si sport

Cluburi:

1. Matematica distractiva

2. Robotica

Cluburi:

1. Limba engleza

2. Teatru

Cluburi:

1. Desen si pictura

2. Gatit si nutritie

Cluburi:

1. Stiintele naturii

2. Muzica

 

  1. Citit si scriere creativă – club de lectură – se discută cărți sau se vizionează și comentează filme, se construiește un titlu, o poezie, o povestire, se folosesc conectorii logici, expresii frumoase, citate celebre, se invata cum se redau ideile principale, cum se scrie o rețetă, o cerere, un bilet, o scrisoare, o plângere, o ofertă etc.
  2. Limba engleza – se invata limba engleza prin comunicare directa cu un vorbitor nativ de limba engleza din America sau Marea Britanie; anual se sustin examene Cambridge de limba engleza, in colaborare cu Consiliul Britanic de la Bucuresti.
  3. Matematică distractivă – se dezvolta inteligența vizual-spațială, numerică, asociativă, deductivă, coordonare spațiu-perspectivă.
  4. Robotică – prin joaca se invata cum construim un robot.
  5. Desen și pictură – program de dezvoltare a desenului, a construirii detaliate a unor hărți mentale, aplicarea unor tehnici picturale inedite.
  6. Teatru – se dramatizeaza piese de teatru, cu tot cu confecționarea de decoruri și costume.
  7. Științele naturii – fizică, chimie și biologie – se discuta viața și descoperirile unor oameni de știință celebri, se fac experimente de laborator pentru a intelege cum functioneaza lumea din jurul nostru.
  8. Gătit și nutritie – se invata retete simple si gustoase, hranitoare, pe care copii le fac si le mananca la scoala, si cu ajutorul unei asistente medicale se discuta beneficiile mancarii sanatoase.
  9. Dans și sport – se fac dansuri clasice, latino si populare.
  10. Muzică – se studiaza pian și canto cu profesori de specialitate.

Între momentul de ”teme” și cel de ”ateliere”, se desfășoară  în completare zilnică și alte activități: jocuri pentru dezvoltarea autocontrolului, a atenției, a ascultării active și conștiente, a motivațiilor școlare, jocuri pentru dezvoltarea gândirii strategice și critice, a colaborării. Lucrăm mult la echilibrul emoțional, receptivitate, atenție, dezvoltarea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii. Copiii învață să argumenteze, să facă prezentări publice, să caute și să organizeze informație.

Am gândit acest program în mod diferit, comparativ cu celelalte after-school-uri din zonă. În sensul că vizăm strict impactul asupra dezvoltării academice și emoționale a copilului. Este un program foarte intens, gândit pentru accelerare și aprofundare. Un program care se derulează cu mare succes în școlile din București și care și-a dovedit deja puterea transformațională pentru copiii între 6 și 11 ani.

Până la deschiderea școlii, în septembrie 2019 – pentru care lucrează acum o echipă dedicată – am ales această variantă de ateliere, cu un program coerent și foarte determinat de dezvoltare academică, fizică și emoțională a copiilor, concentrând în el tot ce am învățat în tot acest timp.

Credem în calitatea și succesul acestui program, al cărui impact e măsurabil după fiecare lună de activitate. Formula include un număr mare de resurse materiale și umane pentru un grup de copii relativ mic, experimental. Beneficiul este acest tip de dedicație și intervenție intensivă a mai multor educatori cu interese și calități distincte pentru un domeniu de lucru anume și permanenta legătură cu familiile, consilierea părinților, informarea în timp real despre ce anume contează în dezvoltarea copiilor, despre drumul și progresul fiecăruia.

Pentru acest an locurile sunt limnitate si nu înscriem mai mult de 20 de copii. Înscrierea se face pe baza unui interviu cu familia (doritorii ne pot scrie la  adresa de email [email protected]  între 20 ianuarie -10 februarie 2019). Interviul include o scurtă întâlnire care verifică disponibilitatea părinților în relația permanentă de comunicare cu școala,  interesele și problemele fiecăruia în sprijinirea copilului.

Manager, Daria Istrate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here