INEDIT: Cum a fost celebrată în Târgoviște ”Luna mondială a prematurității”

0

 

De Ziua Mondială a Prematurităţii Maternitatea Târgovişte a inițiat campania „Donează o Carte pentru Biblioteca Bebeluşului”. 

În România unul din zece bebeluşi este născut înainte de termen, clasându-ne astfel pe primele locuri în topul țărilor cu cele mai mari rate ale prematurităţii din Europa. Luna noiembrie a fost luna lor, luna în care cei care îngrijesc prematuri, profesionişti şi părinţi deopotrivă, încearcă să spună lumii întregi ce înseamnă prematuritatea şi care sunt complicaţiile şi urmările ei.

​Cărţile cu poveşti pentru copii, colectate până la finele lunii noiembrie au completat “Biblioteca Bebeluşului” din Maternitatea Târgovişte, creată pentru a veni în sprijinul mamelor de copii prematuri sau îndelung spitalizati, pentru o perioadă ce poate ajunge până la 70 de zile. Donaţiile s-au făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Secţia Neonatologie.

O acțiune demnă de apreciat și lăudat! Pe această cale, toți cei implicați în acest proiect vă mulțumesc pentru sprijinul acordat și pentru donațiile făcute!

Iată cum a fost descris evenimentul în imagini, într-un material realizat de COLUMNA TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here