DÂMBOVIȚA: Cod galben de ninsori și temperaturi extrem de scăzute. Care este perioada vizată

0
sursă foto: Meteo România

 

ANM a emis un cod galben în perioada 28 noiembrie, ora 02 – 28 noiembrie, ora 20, fenomenele vizate fiind intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață. 

În intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m.

O altă avertizare este valabilă în intervalul 28 noiembrie, ora 20 – 30 noiembrie, ora 10, fiind preconizate intensificări ale vântului și local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, vreme deosebit de rece în toată țara. 

În intervalul menționat în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie). Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării.

Notă: Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here