DÂMBOVIȚA: Sute de amenzi date și zeci de permise ridicate într-o singură zi

0

 

La data de 6 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Registrului auto Român și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au acționat în intervalul orar 10.00-18.00 pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru verificarea respectării legislației în domeniul economico-financiar.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 920 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 133,400 de lei, au reținut 20 permise de conducere, au retras 11 certificate de înmatriculare și au constatat 4 infracțiuni.

Din totalul amenzilor 826 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 167 au fost pentru viteză excesivă, 146 pentru neportul centurii de siguranță, 168 pentru abaterile comise de bicicliști și 41 pentru abaterile comise de pietoni.

De asemenea, un bărbat a fost depistat pe raza localității Decindeni, în timp ce transporta cantitatea de 1.2 mᶟ de material lemnos, care nu corespundea, din punct de vedere al speciei, cu datele înscrise pe avizul de însoțire. S-a procedat la sancționarea contravențională conform prevederilor Legii 171/2010 privind privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și confiscarea materialului lemnos.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here