METEO: Dâmbovița, sub cod galben de vânt puternic. Va ninge în localitățile montane

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben, valabilă în intervalul 23 octombrie, ora 22 – 24 octombrie, ora 22. Fenomene vizate sunt intensificări ale vântului și ninsori viscolite, în special în zonele montane.

La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită. Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri 23/24 octombrie mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

În zonele mai joase de relief, în noaptea de marți spre miercuri 23/24 octombrie, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp. În cursul zilei de miercuri 24 octombrie, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

În ziua de 24 octombrie, între orele 12-19, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu meteorologii au emis cod portocaliu. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here