VIZITĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA: Reprezentanții CJ Dâmbovița, alături de locuitorii Raioanelor Ialoveni și Strășeni

0

 

În zilele de 15 și 16 septembrie 2018, o delegație a Consiliului Județean Dâmbovița a participat la manifestările organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri în Raioanele Ialoveni și Strășeni din Republica Moldova.

Din delegația Consiliului Județean Dâmbovița au făcut parte: Luciana Marilena Cristea, vicepreședinte, Florian Dan Georgescu, consilier județean, Corneliu Bogdan Marcu, consilier județean, Marian Gălbenuș, expert în cadrul Cabinetului Președintelui, Mihaela Vișan, consilier în cadrul Biroului Comunicare, Relații Externe,

La Ialoveni – raion înfrățit cu Județul Dâmbovița – sâmbătă, 15 septembrie 2018, a avut loc festivitatea „La gura teascului”, organizată pentru marcarea evenimentului istoric de importanță majoră petrecut în anul 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.

La acest eveniment au participat: Lilian Caramanu, Președintele Consiliului Raional Ialoveni, Monica Babuc, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, reprezentanții autorităților publice locale din toate localitățile raionului, reprezentanți ai autorităților publice locale din mai multe județe din România. Ziua de sărbătoare a cuprins și o ședință festivă, organizată la sediul Consiliului Raional Ialoveni.

Pe scena organizată în piața centrală din orașul Ialoveni au urcat și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale prezente la eveniment. Cu acest prilej, Luciana Cristea, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a mulțumit pentru ospitalitatea cu care au fost întâmpinați oaspeții prezenți la eveniment și a felicitat autoritățile locale și locuitorii Raionului Ialoveni pentru ampla sărbătoare care, cu demnitate, a arătat lumii ce înseamnă mândria de a fi român.

Duminică, 16 septembrie 2018, la Centrul Cultural Vatra din Raionul Strășeni a continuat seria manifestărilor dedicate a 100 de ani de la Marea Unire. Artiști din Republica Moldova și România i-au încântat pe participanți cu momente artistice încărcate de emoție și patriotism. De pe scena centrului cultural, s-au auzit și acordurile muzicii interpretate de Orchestra Simfonică „Muntenia”, aparținând Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, tenorul Florin Georgescu și soprana Oana Șerban.

Centenarul Marii Uniri este sărbătoarea tuturor românilor care a fost marcată anul acesta prin manifestări cultural-artistice, organizate în țări de pe mai multe meridiane.

 

   Biroul Comunicare Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here