RAZIE ÎN DÂMBOVIȚA: Polițiștii au dat peste 400 de amenzi în doar 6 ore

0
Sursă foto: Observator

Peste 470 de sancțiuni contravenționale aplicate, 84 de permise de conducere reținute și 3 certificate de înmatriculare retrase sunt câteva din rezultatele obținute de polițiștii de la rutieră în urma unei razii organizate pe parcursul zilei trecute pe raza județului Dâmbovița! 

Astfel, în data de 09 august în intervalul orar 12.00-18.00, polițiștii de la rutieră au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație. În urma activităților din teren, oamenii legii au constatat 2 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au aplicat 474 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 130.995 de lei și au reținut 84 de permise de conducere.

Din totalul amenzilor, 260 au fost aplicate pentru viteză excesivă, 38 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 70 pentru neportul centurii de siguranță, 13 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil și 24 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege. Alte 10 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru opriri în locuri nepermise, iar 4 pentru depășiri neregulamentare.

Față de 36 de conducători auto s-a dispus măsura complementară a reținerii permisului de conducere ca urmare depășirii limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, iar față de 38 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile. Alte 4 permise de conducere au fost reținute pentru depășiri neregulamentare și unul pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Biroul de presă al IPJ Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here