SCANDALOS: O bătrână a fost jefuită de aproape 10 mii de lei

0
Foto ilustrativ. Sursă foto: Dej24

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița transmite prin intermediul unei știri de presă ca astăzi, 13 iulie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Cornățelu au fost sesizaţi de o femeie de 82 de ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras 9.500 de lei din locuinţă.

Din primele cercetări, a reieşit că în cursul zilei, la domiciliul acesteia s-au prezentat două persoane, care s-au recomandat a fi cunoștințe ale fiului victimei, căruia îi datorează o sumă de bani. Sub pretextul achitării datoriei, persoana vătămată le-a permis accesul în locuinţă şi, profitând de neatenţia acesteia, i-au sustras 9.500 de lei. În prezent, polițiștii desfășoară activități specifice în vederea identificării persoanelor bănuite, tragerii acestora la răspundere penală și pentru recuperarea prejudiciului.

IPJ Dâmbovița vă recomandă: 

Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă ca fiind cunoștințe ale rudelor dumneavoastră, ori pretind că lucrează la diverse instituţii (asistenți sociali, gaz, electrica, cablu, telefonie, etc) sau că oferă diverse servicii (deratizare, coşerit, etc) nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi veridicitatea celor comunicate de acestea.

Manifestaţi atenţie sporită la persoanele necunoscute care joacă anumite roluri pentru a vă aborda (persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), în consecinţă încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora.

Dacă din diferite motive aţi primit în casă persoane necunoscute, nu le daţi nici o posibilitate să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere nici un moment. Sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia, apelând numărul de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here