BAC 2018: DÂMBOVIȚA DE 10! Ei sunt elevii care au reușit să obțină nota maximă

0

Bianca Drăghici și George Stăncescu sunt elevii de 10 cu care județul Dâmbovița se mândrește! Cei doi au reușit performanța de a obține media maximă la examenul de Bacalaureat din acest an. Aceștia au terminat Liceul de Arte Bălașa Doamna, respectiv Colegiul Național Constantin Carabella. 

Tinerii au stat de vorbă cu echipa noastră și ne-au împărtășit impresiile lor, în urma susținerii examenului maturității.

Reporter: Cât timp ți-a luat pregătirea pentru examen? Care a fost secretul reușitei tale? 

Bianca: Pentru examenul de bacalaureat m-am pregătit încă din septembrie, de când am început clasa a 12-a. Nu cred că am un singur secret, ci mai multe. Temelia succesului consider că este determinarea, ambiția. Mi-am dorit să mă perfecționez și să obțin note excepționale, cu gândul acesta am început clasa a XII-a, să iau 10. De asemenea, optimismul și gândurile bune au fost alți factori. Mai mult decât atât, faptul că nu m-am limitat niciodată la o singură sursă de informație și am încercat întotdeauna să aprofundez cred că m-a ajutat enorm. De exemplu, în ceea ce privește limba și literatura română, am citit comentarii ale criticilor literari despre toate operele pentru a le înțelege cât mai bine, pe lângă toate informațiile pe care le dețineam deja. Cu toate acestea, nu aș fi reușit fără susținerea părinților mei, a iubitului meu și a profesorilor excepționali care m-au îndrumat și mi-au oferit informații mai mult decât prețioase.

George: Pot să spun că până în clasa a XII-a nu m-am pregătit expres pentru examenul de Bacalaureat, dar că mi-am concentrat atenția asupra cerințelor școlare, simțind nevoia să asimilez informațiile oferite de domnii profesori, în special informații legate de materiile mele de interes (matematica și informatica). Rezultatul a fost unul pe măsură și  consider că la baza acestei reușite au stat ambiția de a ajunge acolo unde mi-am propus, perseverența de care am dat dovadă de-a lungul acestui proces, buna colaborare cu profesori de excepție, profesori ai Colegiului National Constantin Carabella, cărora le mulțumesc pentru tot efortul depus, și chiar și acea fărâmă de noroc sau inspirație de care avem nevoie cu toții în anumite momente.

Reporter: Ce a însemnat Bacalaureatul pentru tine? 

Bianca: Într-adevăr, Bacalaureatul este “examenul maturității”, cel puțin pentru mine. Precum Primul Război Mondial a avut un rol purificator pentru Ștefan Gheorghidiu, oferindu-i o nouă perspectivă asupra vieții, același rol a avut și în cazul meu acest examen. Bacalaureatul a fost pentru mine nu doar o oportunitate de afirmare, de a-mi dovedi cunoștințele și capacitățile, ci a fost și o experiență unică, un amalgam de sentimente care m-au făcut să vreau să muncesc mai mult pentru viitorul meu și mi-au nutrit și mai mult determinarea.

George: În clasa a XII-a , am realizat că îmi doresc o carieră în domeniul IT, iar pasiunea pentru fenomenele economice m-a determinat să aleg programul de Informatică Economică al CSIE. Cum admiterea constă în depunerea unui dosar în care predomină media de Bac, examenul maturității s-a transformat într-o etapă decisivă pentru viitorul meu. Tocmai de aceea, mi-am schimbat prioritățile în ultimul an de liceu și am început să lucrez responsabil și organizat pentru cele 3 probe ale examenului.

Reporter: Vei face facultatea în țară? 

Bianca: Am să fac facultatea la București, în cadrul Academiei de Studii Economice. Îmi doresc să studiez informatică economică.

George: Voi face facultatea la București, iar alegerea mea este Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice.

Reporter: Ce mesaj ai pentru cei care urmează să susțină Bacalaureatul? 

Bianca: Le transmit celor ce urmează să susțină probele de bacalaureat mult succes și spor la învățat, înainte de toate, căci vor avea nevoie. Va fi o perioadă încărcată pentru ei și vor fi nevoiți să depună efort, dar va fi și un an foarte frumos din viața lor, mai ales când vor culege “roadele”. Fiți perfecționiști și determinați! Afirmați-vă pentru că este șansa voastră să dovediți cât de prețioși sunteți! Nu este deloc greu. Fiți pozitivi și nu încetați să gândiți!

George: Țin să menționez că nu este necesar un sacrificiu exagerat de mare pentru a obține un rezultat foarte bun la acest examen, că întotdeauna va exista timp liber pentru ieșirile cu prietenii sau pentru orice altă activitate recreativă și că frica de Bac (pe care o avem, mai mult sau mai puțin, cu toții) poate fi controlată cu ușurință printr-un echilibru între timpul alocat pregătirii pentru examen și cel alocat propriei persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here