TINERI DE SUCCES: Anamaria Vîrjoghe – de la Târgoviște, direct în SUA!

0

Vorbe pe șleau revine cu rubrica “Tineri de succes”! În cele ce urmează, vă vom prezenta un interviu realizat alături de una dintre cele mai valoroase baschetbaliste ale momentului, care la doar 19 ani a reușit să-și creeze o carieră remarcabilă și demnă de invidiat. Este vorba despre Anamaria Vîrjoghe, o jucătoare 100% cu origini dâmbovițene. Plecată în urmă cu ceva timp din comuna Vârfuri, legitimată apoi la CSȘ și CSM Târgoviște, Ana cucerește acum SUA cu talentul său și uimește cu seriozitatea și modestia sa. Sportiva a vorbit pentru site-ul nostru despre începuturile carierei sale, dar s-a legat și de viața pe care o are acum peste ocean.

Reporter: Bună, Anamaria! Când ai decis să te apuci de baschet și cum ai descoperit această pasiune?

Anamaria Vîrjoghe: Totul a început acum 7 ani când domnul profesor Cătălin Tănase, prin intermediul unui profesor de handbal din comuna mea natală, a aflat de mine și de sora mea. Amândouă suntem înalte, iar acesta a fost un atu. Din prima zi am știut că baschetul o să-mi schimbe viața.

R: Cum au fost începuturile carierei tale?

A: Baschetul a fost pentru mine ceva nou, eram foarte încântată la fiecare antrenament, foarte satisfăcută și mulțumită pentru fiecare element nou pe care îl învățam. Am muncit și muncesc din greu în fiecare zi.

R: Ai avut modele după care te-ai ghidat în a-ți forma stilul de joc?

A: Mereu mi-a plăcut să urmăresc jucătoarele echipelor mari și mă imaginam jucând cot la cot cu ele. Cu toate acestea, pot spune că Larisa Toma a fost și este un exemplu pentru mine! O apreciez foarte mult.

R: Care au fost cele mai notabile performanțe pe care le-ai atins?

A: Performanțele au început să apară odată cu antrenamentele la echipa mare a CSM Târgoviște. Seriozitatea și încrederea pe care le-am câștigat m-au ajutat să îmi perfecționez stilul și să ajung să joc acum la un nivel foarte înalt. Am încheiat junioratul în cel mai frumos mod posibil, câștigând titlul de campioni naționali la categoria U18 cu CSȘ – CSM Târgoviște.

R: Cum arată viața unui sportiv de performanță?

A: Foarte aglomerată! Mereu ai ceva de făcut și tot timpul ți-l petreci în sala de antrenament. Mereu întâlnești oameni noi și ai ocazia să vizitezi locuri unde să-ți creezi amintiri minunate. Este încântător, iubesc foarte mult ceea ce fac și stilul de viață pe care îl am. Sportul te educă și te formează.

R: Cum te-ai hotărât să pleci în America?

A: A fost o decizie foarte grea pe care mi-am asumat-o în proporție de 100%. Este incredibil că am oportunitatea de a juca în State pentru a-mi construi o carieră de succes.

R: Cum e viața ta de când te-ai mutat în America? Cum te-ai acomodat la noua echipă?

A: Primele săptămâni au fost, pot spune, grele și obositoare, dar totul a început să fie mai ușor atunci când mi-am organizat timpul mai eficient. Echipa a fost foarte primitoare și anul acesta am avut rezultate foarte bune. Nu știu cât de mult s-a schimbat viața mea de când am plecat, dar știu sigur că acest an m-a maturizat foarte mult!

R: Deci, cum a fost primul sezon peste ocean din punct de vedere al rezultatelor? 

A: A fost o provocare pentru mine. Echipa și stilul de joc puțin diferit au fost sigur ceva nou. Una peste alta, pot spune că am avut un sezon productiv, cu rezultate remarcabile și categoric, în care am învățat foarte multe.

R: Ce urmează în perioada următoare?

A: Încă 4 ani în America, în care vreau să îmi depășesc limitele, pentru ca la sfârșitul acestor ani, implicit a Colegiului, să pot fii mândră de tot ce am realizat.

R: Iei în calcul să revii în țară după terminarea Colegiului?

A: Sigur, România va rămâne întotdeauna ACASĂ pentru mine.

R: Mulțumesc pentru răspunsuri, Ana!

A: Mulțumesc și eu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here