VIZITĂ IMPORTANTĂ: Ministrul Turismului s-a aflat în Dâmbovița. Planuri mari pentru județul nostru!

0

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a aflat astăzi județul Dâmbovița. Acesta și-a început vizita oficială cu o întâlnire de lucru, ce s-a desfășurat în sala Unirii a Consiliului Județean. Mai multe oficialități locale și județene au participat la întâlnirea cu oficialul Guvernului. 

Principalele subiecte dezbătute au vizat atât prioritățile și proiectele pe care Ministerul Turismului le are în derulare, în prezent, cât și principalele chestiuni de interes pentru județul Dâmbovița în ceea ce privește promovarea turistică, respectiv: stațiunea turistică de interes național Padina – Peștera, stațiunea balneoclimaterică Pucioasa și obiectivele turistice din județ. Ca priorități, în prezent, autoritățile locale și județene sunt interesate de realizarea unor investiții importante în zona montană.  Obiectivul, pe termen lung, este de a transforma zona Padina – Peștera într-o stațiune turistică de interes național, cu 4.000 locuri de cazare.

 „Pentru județul Dâmbovița, suntem interesați de zona Padina – Peștera. Avem trei proiecte depuse la minister (…). Sunt și cele două investiții de la Pucioasa, la baza balneoclimaterică (…). Este importantă și chestiunea circuitelor turistice (…). Avem nevoie de resurse financiare pentru a ne dezvolta. Intenția noastră, în munte, este de a face o stațiune turistică cu 4.000 locuri de cazare în 10 ani”a declarat Adrian Țuțuianu.

 „Mi-am dorit de mult să vin în județul Dâmbovița. Este unul dintre cele mai frumoase județe din țară. Aveți foarte multe zone și obiective turistice cu care noi, românii, de mândrim (…). Este important să avem o strategie integrată, să includem aceste obiective în circuite turistice, astfel încât județul Dâmbovița să fie unul dintre beneficiarii turismului (…)”. , a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ulterior, ministrul a vizitat câteva dintre obiectivele turistice de referință din municipiul Târgoviște, respectiv Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Mănăstirea Stelea, Curtea Domnească, „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Complexul Turistic de Natație Târgoviște. Programul a continuat cu o deplasare în orașul Pucioasa, prilej cu care înaltul demnitar guvernamental a purtat discuții cu autoritățile administrației publice cu privire la potențialul turistic al localității.

Ministrul Bogdan Trif urmează să fie prezent și în zona montană Peștera – Padina a județului Dâmbovița, declarată stațiune turistică de interes național în cursul acestui an. Cu această ocazie, vor fi purtate discuții privind proiectele de dezvoltare a stațiunii turistice mai sus-amintite și vor fi vizitate următoarele obiective: Lacul Bolboci, Turbăria Lăptici, Peștera Ialomiței și sediul Serviciului Public Salvamont Dâmbovița, menționează Biroul de Presă al CJ Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here