EXPERIMENT: Trafic exasperant pe străzile municipiului

1

De la o vreme încoace, cu siguranță, și Târgoviștea poate concura liniștită la titlul de cel mai aglomerat oraș din România. Traficul de pe străzile municipiului a devenit exasperant pentru șoferii târgovișteni, care rezistă din ce în ce mai greu la ambuteiajele produse pe marile bulevarde.

Ziua Eroilor, celebrată astăzi, 17 mai, a pus capac multora dintre conducătorii de autovehicule, care s-au trezit în mijlocul unei aglomerații de nedescris. Traficul a fost restricționat pe câteva artere importante, iar pe Calea Domnească, pe Bulevardul Independenței și pe strada paralelă, Lt. Stancu Ion s-a circulat, la orele amiezii, cu viteza melcului, la fel de greu ca și în București, poziționat recent pe primul loc în topul celor mai aglomerate orașe din Europa.

Pentru a face o comparație între modul în care s-a circulat la noi în oraș, astăzi, în jurul orei 14 și durata unei deplasări pe o distanță de câțiva km în capitală, am realizat un experiment. Apicația Waze ne-a arătat că vom realiza o distanță de 3.3 km în aproximativ 13-15 minute, enorm de mult pentru un oraș cu o suprafață de 54 km2, de aproape 5 ori mai mică decât a municipiului București. În Capitală, aceeași distanță, se pargurcea, tot la ora menționată, în aproximativ 16-18 minute.

Se vede cu ochiul liber că mașinile din Târgoviște s-au înmulțit considerabil. Iar de aici ne întrebăm… de unde atâtea mașini? Sau… ce e de făcut?

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu de ce ne mira lucurile evidente. Cand dai drumul la inmatriculari fara nici-o regula cam asta rezulta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here