BAC 2018: A început sesiunea olimpicilor

0
sursă: realitatea.net

Examenul de bacalaureat 2018 a debutat astăzi cu sesiunea specială dedicată olimpicilor. Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale vor susține examenul maturității la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti. Potrivit libertatea.ro, în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de învăţământ de profil din SUA.

BAC-ul olimpicilor a început cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă. Potrivit calendarului, pe 16 mai va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 17-18 mai evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise vor începe pe 21 mai, cu cea la limba și literatura română și vor continua astfel: 22 mai – proba obligatorie a profilului,  23 mai – proba la alegere a profilului şi specializării, 24 mai – limba şi literatura maternă. 

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care găzduiește această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai, până la ora 18:00. În aceeași zi se pot depunde contestații, în intervalul 18.00 – 20.00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 25 mai. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here