De astăzi vorbim pe șleau!

0

Principiul “nu lăsa adevărul să strice o ştire bună” este mai mult decât întâlnit în ultima vreme, atât în aricolele de presă online, dar şi în ştirile de televiziune. Fără să plictisim încă de la început, vom arunca doar o scurtă privire asupra normelor de etică jurnalistică, pentru a înțelege mai bine direcția acestui articol inaugural.

Acolo vom observa că principiul care stă la bază acestui tip de etică sună cam așa: “Adevărul este o datorie fundamentală pentru jurnalist și o garanție de credibilitate pentru cetățean.” Prea formal, ar spune unii… Cineva ironiza această regulă de aur, spunând că a-i impune cu strictețe unui jurnalist să respecte această traiectorie, este ca și cum cineva, “i-ar pretinde unei vaci să dea în fiecare sâmbătă o anumită cantitate de lapte de capră degresat”. Total de acord! Cum am putea spune adevărul 100% când senzaționalul este mai eficient. Cum să pierdem acea știre bombă care ar aduce mii de vizualizări sau sute de mii de telespectori, în final derutați pentru că nu vor mai știi ce și pe cine să creadă. S-ar pierde bani, s-ar pierde cote, iar asta nu ar satisface pe nimeni…

Adevărul și senzaționalul se unesc de astăzi într-o titularură clară și concisă: Vorbe pe șleau! Începând de astăzi, site-ul nostru generalist va propune informații de calitate, știri, reportaje și anchete, editoriale și subiecte de interes. Totul ambalat într-o platformă modernă care va atrage publicul de la cele mai mici vârste, până la cele mai înaintate. Site-ul nostru va trata în special subiecte de actualitate din județul Dâmbovița, dar pe larg vom prezenta și titluri naționale care ar putea avea trimitere la locuitorii județului. De astăzi, spunem toate vorbele pe șleau! Și noi, și voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here