TÂRGOVIȘTEA SE SCHIMBĂ: Zona de la UM Gară va fi transformată complet. Se lucrează la noul parc și la mall-ul din zonă

0
sursă foto: Facebook Cristian Stan

Vești bune primite la jumătatea acestei săptămâni de la administrația locală și județeană. Se lucrează intens la parcul care se construiește pe o parte din terenul fostei unități militare de la Gara Târgoviște. Investiția se realizează din fonduri europene, cu o valoare de aproximativ 7 milioane lei. Miercuri dimineață a avut loc o conferință de presă la care au fost prezenți primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, administratorul public, Gabriel Boriga, dar și președintele Consiliului Județean, Alexandru Oprea. Potrivit acestora, parcul se construiește pe o suprafață de 16.000 de metri pătrați. Pe lângă parc, la UM Gară se lucrează și la noul ”Dâmbovița Mall”, iar în curând vor începe lucrările la blocurile ANL.

Pe locația fostei Unități Militare de la Gară din Târgoviște se construiește cea mai nouă parte a orașului nostru. Este vorba de o zonă care va găzdui mai multe obiective de investiții. În momentul de față tocmai a început construcția unui nou parc. Este vorba de o finanțare pe fonduri europene accesată de administrația locală târgovișteană, pe un teren pus la dispoziție de  Consiliul Județean Dâmbovița. Este vorba de o investiție în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, finanțată pe fonduri europene, axa dedicată regenerării urbane și a combaterii poluării. Va fi un parc pe aproximativ 16.000 metri pătrați, 14.000 de metri pătrați va fi spațiu verde, vor fi plantați peste 500 de arbori, va fi o fântână, vor fi alei pietonale, stație de biciclete, piste de biciclete, scenă și așa mai departe. Va fi o zonă cu totul nouă, situată, iată, în apropierea mall-ului care se construiește tot în această zonă. De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița realizează și acest drum de acces. (…) Aici este cea mai nouă parte a municipiului nostru, cu câteva obiective de investiții foarte importante. Aș mai adăuga aici locuințele ANL, la o parte din aceste locuințe deja înțeleg că s-a încheiat proiectarea și urmează să înceapă execuția de lucrări. Așadar, o zonă care până acum a fost interzisă, fiind o unitate militară, iată se transformă pe zi ce trece. (…) De la o zi la alta, de la o săptămână la alta lucrurile se modifică. Undeva în primăvara anului viitor, probabil, vom avea o zonă cu totul schimbată cu un complex comercial foarte frumos, drumul se va realiza foarte repede, parcul are o durată de execuție de 12 luni, însă sperăm să-l finalizăm mai repede. Aș vrea să menționez și faptul că, iată, contractul de finanțare s-a încheiat pe 2 octombrie, iar pe data de 11 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar astăzi s-a intrat efectiv în șantier, într-un moment în care administrația locală târgovișteană desfășoară foarte multe investiții.”, a declarat în cadrul conferinței de presă primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

În acest loc, avem în derulare lucrările la drumul de acces dinspre bulevardul Carol, spre linia de centură. În partea stângă, se degajează terenul pentru ceea ce înseamnă construcția locuințelor ANL, în spate, unde sunt grămezile de pământ, urmează să fie construit următorul stadion. Aș vrea să vă dau o veste bună, pe data de 10 octombrie a fost deschiderea, la Compania Națională de Investiții, pe ceea ce înseamnă accesarea studiului de fezabilitate, mai exact, proiectare pentru viitorul stadion. Au fost ofertanți numeroși, în 30 de zile așteptăm un câștigător, pentru a face lucrările respective. Pe acest drum, noi, Consiliul Județean Dâmbovița, am făcut sistemul de alimentare cu apă și canalizare, lucrăm acum la stabilizarea porțiunii, care va face accesul către vechiul cartier CFR, urmând ca, și în baza alocărilor bugetare care s-au dat, pentru Primăria Municipiului Târgoviște, să lărgim acolo drumul. De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat, în ultima ședință, suma de trei milioane de lei, pentru lucrările la drumul de centură, mai exact pentru podul de la Oțelărie. Cred că demonstrăm că, împreună cu administrația târgovișteană, facem lucruri bune pentru oameni. Toate aceste investiții vor fi de folos nu numai locuitorilor municipiului, ci tuturor dâmbovițenilor.”, a spus președintele CJD, Alexandru Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here