CURSURI DE FORMARE ÎN EUROPA: Profesori de la Liceul Constantin Brâncoveanu Târgoviște, mobilitate în Portugalia

0

Doi profesori de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu din Târgoviște au participat în perioada 21 – 27 iulie la un curs european de formare, în cadrul proiectului Calitate educațională adaptată standardelor europene KA1-Learning Mobility of Individuals, KA 101-School education staff mobility. Directorul instituției, prof. Anda Alecu și prof. Cristina Pertea au efectuat stagiul în Leiria, Portugalia. 

Obiectivul acestui curs de formare (SCHOOL & FAMILY – A CONSTRUCTIVE RELATIONSHIP THAT CONTRIBUTES TO THE PREVENTION OF SCHOOL DROPOUT) a fost acela de a introduce participanții cu strategii eficiente de cooperare între școală și familie, de exemplu programe de formare a părinților, pentru a spori rolul educației părinților ca mod de a construi legături între cele două instituții, școală și familie, promovarea unui succes academic mai mare și implementarea și diseminarea programelor parentale. Abilitățile și competențele pe care le-am îmbunătățit sunt de a preveni părăsirea timpurie a școlii și pentru a promova succesul școlillor. În acest sens, trebuie să se dezvolte strategii și activități care implică profesori, părinți și elevi. O relație profitabilă între școală și familie poate duce la un obiectiv comun, și anume cum să-i ajutăm pe copii să devină persoane bune și responsabile și cetățeni de succes.

Iată câteva dintre activitățile desfășurate în cadrul cursului:

  • 22 Iulie 2019 – introducerea în curs, compararea sistemelor de educație, motivele abandonului, rolul părinților și al școlii în prevenirea abandonului, activitate pe grupe pe tema: ,,Ce poate școala să facă pentru a preveni abandonul”, vizite culturale la Fatima și Bathala!
  • 23 Iulie 2019-diferite tipuri de familii, stiluri de parenting, instrumente pentru părinți și familie, părinți/școala-rolul modelelor, activitate pe grupe pe tema: ,,Este școala cel mai bun model pentru elevii de astăzi?”, vizite culturale la Leiria: Primăria, Muzeul Cultural și Fabrica de hârtie din secolul al XII-lea!
  • 24 Iulie 2019 – disciplină pozitivă, relații pozitive între familie și școală, implicarea părinților, sugestii și împărtășirea strategiilor; activitate pe grupe – tema: ,,Cum implicăm familia în viața școlii?”; schimb de experiență;Vizită culturală la plaja Praia do Norte, Nazare – Oceanul Atlantic
  • 25 Iulie 2019 – Curs pentru părinți -strategii pentru implicarea părinților și construirea punților între școală și familie; prezentarea unor programe de training parental; grupe de vârste diferite, programe diferite; curs parental – îmbunătățirea relațiilor de familie, prin includerea unor propuneri, tehnici sau instrumente specifice; link-uri ce conțin programe de cursuri parentale în contextul școlar; activitate pe grupe: Reflecții în implementarea conținuturilor învățării!
  • 26 Iulie 2019 – Prezentarea și înmânarea materialelor pentru a simula o sesiune de curs parental, activitate-jocuri de rol, evaluarea experienței în a lua parte la training parental, analiza SWOT a programului, Broșura cu bune practici! 

Felicitări pentru implicare! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here