APĂ PENTRU TOȚI: Cum a fost sărbătorită Ziua Mondială a Apei în Dâmbovița

0

 

”Apă pentru toți” a fost tema Zilei Mondiale a Apei 2019, sărbătorită în fiecare an în data de 22 martie.

Obiectivul numărul 6 de dezvoltare durabilă de pe agenda ONU își propune să existe apă pentru toată lumea până în anul 2030. Miliarde de oameni nu au, însă, în prezent, acces la apă sigură, în gospodării, școli, locuri de muncă, ferme, fabrici. Una din cinci persoane nu are acces la apă potabilă, însemnând 1,1 miliarde de oameni, iar 3900 de copii mor în fiecare zi măcinați de boli cauzate de apa infestată pe care o consumă.

Pentru a marca această zi, Stația de Epurare Târgoviște Sud și-a deschis astăzi porțile pentru elevi și studenți. Însoțiți de angajați ai Companiei de Apă, aceștia au urmărit traseul apei uzate care, odată curăţată, ajunge înapoi în râuri.

Ziua Mondială a Apei este un eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea individuală în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

Iată câteva sfaturi pentru evitarea risipei de apă:

  • Nu lasați apa să curgă continuu atunci când vă spălați pe mâini sau pe dinți. Un robinet care curge consumă peste 6 litri de apă pe minut
  • Faceti duș în loc să umpleți cada! Economisiți apa și și explicați-le celor din jur de ce trebuie să facă acest lucru!
  • Nu aruncați gunoaie în toaletă
  • Nu lăsați apa să curgă mai mult decât ai nevoie! Sunt oameni pe planetă care suferă de sete!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here