METEO: Gerul și ninsorile revin de săptămâna viitoare

0
Sursă foto: Europa FM

 

Vremea pe 21 ianuarie se schimbă radical față de weekend. În special luni noapte se instalează gerul și încep ninsorile, care se extind marți.

În noaptea de duminică spre luni, în cea mai mare parte a ţării, înnorările vor persista, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii relativ extinse, mai ales ploi. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele obişnuite în ultima decadă a lunii ianuarie, se vor încadra între -4 şi 3 grade.

Luni, 21 ianuarie, valorile termice vor fi în scădere, în cea mai mare parte a ţării, se vor situa în majoritatea zonelor în jurul celor climatologic specifice date. Meteorologii estimează că temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, local mai mici, în jurul a -11 grade, în Moldova. Cerul va fi mai mult noros, în cursul zilei doar pe arii restrânse la munte, în centrul teritoriului şi trecător în dealurile sudice se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare.

Vremea va fi în general închisă pe 22 ianuarie, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În regiunile sudice şi sud-estice acestea vor fi mixte şi pe alocuri se va depune polei, iar în restul teritoriului vor fi ninsori, local moderate cantitativ, mai ales în Munţii Banatului, vestul Carpaţilor Meridionali şi Moldova, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, în special din sud-vestul ţării, unde va fi viscol.

Sursă: Observator 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here