IPJ DÂMBOVIȚA: Statistici îngrijorătoare! 23 de persoane au murit de la începutul anului pe șoselele din Dâmbovița

0

Astăzi, 31 august, începând cu ora 12.00, la sediul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, a fost organizată o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate aspecte privind situația operativă înregistrată la nivelul județului Dâmbovița în perioada ianuarie – iulie 2018, precum și bilanțul accidentelor rutiere produse pe raza județului în perioada ianuarie-28 august 2018.

Astfel, în perioada ianuarie – 28 august a.c., pe raza județului Dâmbovița au fost înregistrate 73 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 23 de persoane, rănirea gravă a altor 58 și vătămarea corporală ușoară a 24 persoane. De asemenea, s-au înregistrat și 369 de evenimente rutiere ușoare, în urma cărora 464 persoane au fost rănite ușor.

Principalele cauze generatoare de accidente de circulație sunt nerespectarea regulilor de circulație privind acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii(101), abaterile comise de bicicliști(60), indisciplina pietonală(59) și viteza(53). De subliniat faptul că, în cazul accidentelor rutiere în care au fost implicați bicicliști, 27 dintre aceștia s-au aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Cele mai multe accidente de circulație au fost înregistrate pe DN71, respectiv 10 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a 10 persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 3. Pe DN72, s-au produs 31 de accidente rutiere ușoare, soldate cu 38 de răniți ușor și 4 evenimente rutiere grave, în urma cărora 6 persoane au fost rănite grav și 5 ușor.

În ceea ce privește drumurile județene, pe aceste sectoare s-au produs 79 de accidente rutiere ușoare (108 răniți ușor) și 19 grave ( 5 morți, 14 răniți grav și 8 răniți ușor). Din evidențele poliției rutiere rezultă că pe DJ 701-Corbii Mari-Crovu-Obobești-Braniștea s-au produs cele mai multe accidente de circulație, 21, dintre care 8 au fost grave și 13 ușoare.

În zilele de joi, s-au produs cele mai multe accidente rutiere (79), iar cele mai puține, sâmbăta (57). Persoanele predispuse a fi implicate în evenimente rutiere negative sunt cele cu vârsta cuprinsă între 46 și 60 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here