DÂMBOVIŢA: Rata şomajului, într-o uşoară scădere

0
Foto: Andrei Spirache

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmbovița a transmis presei statistica privind numărul de șomeri înregistrați la nivelul județului, până la finalul lunii aprilie 2018.

Din datele instituției reiese faptul că 9.731 de persoane nu au în prezent un loc de muncă. Dintre aceștia, 1.083 sunt șomeri care beneficiază de indemnizație, restul fiind neindemnizați. Îngrijorător este faptul că aproape 250 de persoane care au terminat o formă de învățământ superior nu au reușit să se integreze pe piața muncii până în acest moment. De asemenea, alte 1.772 de persoane cu studii medii nu au un loc de muncă. Ponderea cea mai mare a șomerilor este reprezentată de dâmbovițenii care au absolvit doar ciclul inferior al liceului sau o școală de arte şi meserii, 7.712.

Procentual, rata șomajului la nivelul județului este de 5,02%, în scădere cu doar 0,01% faţă de luna martie a acestui an. Ultimele date publicate de Agneţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de muncă arată că, la nivel naţional, în luna februarie 2018, rata  şomajului şi-a menţinut trendul descendent, ajungând la 3,94 puncte procentuale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here